7 Нестандартни Идеи за Подаръчета за Гости на Сватба

7 Нестандартни Идеи за Подаръчета за Гости на Сватба

Знаете ли, че на времето, когато нашите майки и бащи са се женели също е имало подаръци за гости? Точно така! Това не е просто съвременна прищявка, повлияна от западната култура, а просто усъвършенстване на един стар български обичай. Той се нарича “Даряване на Гостите”.

Тогава подаръците са били доста по-различни и в повечето случаи по-големи и скъпи от сегашните. Нека да видим част от тях:

  1. На всеки гост вместо днешните бутониери са били закачани кърпички. Имало е две разновидности – Мъжка, която е била доста голяма на размери и Дамска, по-финна, с бродерия или къдри – в зависимост от желанието на младоженците. Майка ми с неухота си спомня как е приглаждала с ютията всяка една и я сгъвала в определена форма.
  2. При влизането в ресторанта, на всеки гост задължително е била подарявана хавлиена кърпа. Какво точно е символизирал този подарък, днес може само да гадаем.
  3. Отделно на близките роднини са им приготвяли още по-специални подаръци. Те са дарявани с дрехи, юргани, карета, покривки, тенджари, чинии и какво ли още не. В един момент да се замислиш, на сватба ли си или на рожден ден.

Интересни и Достъпни Подаръци за Гостите

 

подаръци-за-сватба

За добро или лошо тези времена са отминали и традициите вече са доста по-модернизирани. Няма ги вече хавлиите и кърпичките. Днес подаръчетата за гости са семпли, малки и доста разнообразни. Те са един мил жест към гостите на сватбата, с който младоженците благодарят, че са ги уважили в този толкова специален ден.

Напоследък младоженците започват да търсят все по-нестандартни подаръчета. Те са се нагледали на всякакви флинтифлюшки, тюлени украси и брукати. Тяхното желание е да впечатлят гостите с избора, който направят и най-важното подаръчето да има приложение, за да не събира прах в някой шкаф.

Затова, ние от Подаръци за Сватба, ще Ви представим нашите най-атрактивни подаръци за гости на сватба. Повечето от тях влизат в употреба в ежедневието и със сигурност ще бъдат оценени от всички Ваши приятели!

Мини Книжка с Пожелания


сватбени-подаръци-за-гости

Изключиетлно нестандартен и уникален подарък за България. Малката книжка има ефектна корица, на която обикновено се изписват имената на младоженците и датата на сватбата им. На гърба на книжката може да се сложи името на всеки гост. Така това сватбено сувенирче може да се превърне и в тейбъл картичка!
Вътре в книжката, върху състарена хартия, има написани красиви мисли за любовта, цитати или каквото друго си пожелаят младоженците.

Сватбено Кибритче

 

идеи-за-подаръци-на-сватба

Красиво кибритче, върху, което са изписани имената на младоженците и датата на сватбата. Това подаръче е изключително стилно и определено ще влезе в употреба през студените зимни дни и в романтичните нощи 🙂

Щипки Младоженци с Магнитче

 

подаръчета-за-сватба

Не, те не служат за простиране на прането. С щипката гостите на сватбите ще могат да си закрепят бележки върху хладилника например. Освен това, щипката може да поеме функцията и на тейбъл картичка, ако към нея се прикрепи името на всеки гост.

Отбелезало за Книга

 

интересни-подаръци-сватба-гости

Изключително оригинален подарък. Хубавото при него е че може да се направи с изображение и текст по желание на младоженците. Върху него могат да се изпишат имената им, датата на сватбата. Може също така да се добави специално послание към гостите.

Персонализиран Стъклен Магнит

 

оригинални-подаръци-гости-сватба

 

Може да бъде сложена всякаква картинка или снимка. Има възможност да се изпишат и имената на младоженците както и датата на сватбата. Това подаръче ще се превърне в стилно украшение за хладилника на всеки гост.

Винтидж Ключе 2в1

 

подаръци-за-гостите-на-сватба

Тейбъл Картичка и още нещо. Това подаръче отново има две предназначения, дори може да заявим три. Към всяко едно уникално ключе се прикрепя картичка с името на госта и масата, на която стои.
Интересното е, че ключетата могат да бъдат поставени на специална маса, от която хората да си ги вземат. Но за целта, първо трябва да открият ключето, на което е изписано тяхното име. По този начин настаняването в ресторанта може да се превърне в забавна игра, която да предразположи гостите още в самото начало.

Гравирани Бобчета

 

сватбени-подръци

Върху всяко бобче от едната страна има изписано на английски език кракто послание или късметче. От другата страна има картинка съответсваща на пожеланието.
Поствен в красива подаръчна торбичка или в стъклено бурканче с украса от зебло, този нестандартен сувенир ще зарадва всеки гост. След сватбата, вашите приятели могат да посадят своя подарък в пръст. След няколко седмици, в дома или офиса им ще се радват на доста високо стебло и големи листа, а след още малко време и на шушулка.

Как да Подарим Подаръчетата на Гостите? 

Всички младоженци рано или късно си задават този въпрос. Най-добрият вариант е да оставите на мястото на всеки един поканен човек неговото подаръче. Така няма да има нужда да обикаляте по масите и да разнасяте сувенирчетата. Освен това, още при настаняването на приятелите Ви в ресторанта, ще им направи приятно впечатление малкият жест, който сте направили.

Всеки обича да получава подаръци особено, когато те са интересни и креативни. Зарадвайте своите гости и ги накарайте да се чувстват специални в този толкова важен ден. Нека Вашият стилен подарък им напомня дълги години за прекрасната сватба, на която са били!

подаръци-за-сватба-ниски-цени

За да се свържете с Подаръци за Сватба или да поръчате някое от горните подаръчета:
podaracizasvatba.com

podaracizasvatba@gmail.com

https://www.facebook.com/podaracizasvatba/

Напиши коментар