Булчинският букет – Най-важният Аксесоар на Булката!               Какво е важно за него?

Булчинският букет – Най-важният Аксесоар на Булката! Какво е важно за него?

Ти си сгодена! Честито! 🙂

Предстои ти един от най-вълнуващите периоди – подготовката на сватбата. Подготви се за много положителни емоции, нова информация, предложения, съвети от близки и приятели. Запаси се с търпение и чувство за хумор, то ще ти помогне особено много. 🙂 Ще трябва да съобразиш доста неща, с които се сблъскваш за първи път. И всичко е важно и всичко трябва да стане бързо и хубаво. Спокойно, за всичко има решение! Ние ще ти дадем едно от тях и с това ще ти спестим грижи и време.

За всяка булка едни от най-важните моменти са сватбената рокля и булчинския й букет. Нормално, с тях тя е цяла вечер, на всички снимки и видео, пред всички гости, роднини, приятели. За булчинската рокля варианти много, за букета са само 2 – естествени цветя или букет от плат и брошки.

Букетът от естествени цветя е класика и много булки се спират на такъв. Една от причините за това е, че не знаят за съществуването на други възможности. А такива има и не става въпрос за китайски изкуствения цветя. В Западна Европа и Щатите букетите от брошки отдавна са се наложили като задължителен аксесоар в сватбения ден. Цените им започват от 150/200 Ерво и достигат до 800/900 Евро за най-разкошните шедьоври. Цветята се изработват ръчно едно по едно от сатен, органза, дантела или каквото булката пожелае. Добавят се кристали, перли и ефектни брошки. Букетът може да пресъздаде всяка една сватбена тема и цвят – морска, винтидж, еко, рокерска, градинско парти, рустик, лаундж стил… Едно от най-хубавите предимства е, че за букетите от плат и брошки няма сезони! Няма и ограничение в цветовете. Ако темата на сватбата ти е в сребристо, златисто, синьо, кафяво или друг по-рядък стил, тогава такива естествени цветя просто не съществуват. В букета от брошки обаче могат да се съчетаят абсолютно всички цветове, елементи и материали. Приготви се да плуваш в огромно море от възможности! 🙂

сватба-лилаво-бяло-букет

сватба-лилаво-бяло-букет-булка

Предимствата на булченския букет от брошки са много!

Накратко, няма да дадеш 100 лв. за нещо, което ще изхвърлиш в коша на следващия ден.

А на дълго, ето още някои от тях:

 • Булчинският букет от сатен и бижута е вечен!

Всяка булка иска да запази букета си за спомен. Естественият букет, дори и да се хербаризира, никога няма да изглежда така, както в деня на сватбата. Ще е тъжно да гледаш, как красивият ти букет вехне. Букетът от брошки запазва свежестта и блясъка си година след година и ти винаги можеш отново да го вземеш в ръце и да му се порадваш.

сватба-на-плажа-букет булчински-букет-морска-сватба сватба-морски-стил

булчински-букет-сватба-плаж булчински-букет-за-хвърляне

 • Сватбеният букет е най-важният аксесоар на булката!

Той е с теб по време на цялата сватба, от вземането на булката, през подписването и църковния ритуал, на сватбената фотосесия и в ресторанта, до хвърлянето му. Всеки един от гостите ще го види и ще му се възхити, защото букетът е част от цялостната визия на булката. Той трябва да е в перфектен синхрон с роклята, а това винаги е постижимо с такъв букет. Ако си избрала булчинска рокля с дантела и перли, тези детайли могат да бъдат вложени в букета. Ако предпочиташ сатен или повече тюл, поръчай ръчно изработени цветя от тези материали. Брошките в букета могат да съдържат елементи на твоите бижута. Няма ограничение и за цветовете на букета – дали да контрастират ярко с роклята или плавно да се преливат.

булчински-букет-брошки-плат сватба-тюркоаз-синьо-бяло

 • Всички желания са изпълними!

Защото нашите цветя не са сезонни. По всяко време на годината можеш да си пожелаеш цветове, форми и детайли в безкрайно много варианти. Няма ограничения за фантазията ти! Персонализирай букета си с твои лични брошки, талисмани, малка снимка, пръстен или бижу на твой близък, който искаш да бъде с теб в този ден.

сватба-екрю-букет  сватбен-букет-плат  сватбен-булчински-букет-плат

 • Изненадата от букета може да бъде само приятна!

Едно от най-удобните и практични предимства е, че можеш да поръчаш сватбения си букет много по-рано от деня на сватбата. Така ще знаеш как изглежда, колко е голям и няма нужда да чакаш в неизвестност до деня на сватбата, когато вече ще е късно, ако очакванията ти се разминават с резултата. При избора на букет от сатен и бижута има достатъчно време и възможности  за корекции и подобрения, да видиш как стои и как се възприемаш. Можеш да обсъдиш с близки и приятелки, за да бъдеш сигурна в избора си. С това имаш една задача по-малко за последния момент, а си спестяваш и напрежение в сватбения ден.

сватба-розово-цикламено  булчински-букет-плат-розово  букет-от-плат-розово

 • Всяка булка иска да бъде различна, оригинална и уникална!

С такъв букет със сигурност ще привлечеш вниманието и ще се отличиш от всичко, което са виждали гостите ти досега. Бъди сигурна, че това ще е едно от нещата, които ще съберат всички погледи и възхищение!

Дори и когато се налага за момент да си със свободни ръце, няма нужда да се разделяш с букета. Към дръжката му може да се добави гривна за ръка, на която той виси, докато приемате подаръци.

букет-хвърляне

 • Букетът блести в сватбения ден с цялата си красота!

Защото:

 • не увяхва, понеже няма нужда от вода;
 • остава свеж в горещ ден, при силно слънце, вятър и студ;
 • цветята не се намачкват, когато се наложи да оставиш букета на страна;
 • няма да боядиса или изцапа бялата булченската рокля при допир;
 • няма вероятност цветята да се вмиришат в топлото време (споделено от опит!);
 • няма риск да предизвика цветна алергия, да привлече пчели или други насекоми;

сватба-тюркоаз-букет-булка

 • Хвърляй смело!

Булчинският ти букет е стабилно изработен и няма да се счупи, разпадне или намачка, когато дойде моментът да го хвърлиш на приятелките си. А за късметлийката, която го хване, ще остане траен и красив спомен! 🙂 Вкъщи може да го сложи във витрина и да продължи да му се радва всеки ден.

хвърляне-на-букета  сватба-хвърляне-букет  хвърляне-сватбен-букет букет-за-хвърляне

А най-хубавото предимство е, че когато се обърнеш назад, гледката си заслужава – защото букетите ни остават!

Булките, които са се доверили и насладили на такъв сватбен букет, могат да разкажат повече за предимствата и ефекта от него. Напиши ни твоя опит и впечатления от твоя булчински букет, независимо, дали е от плат или от естествени цветя. Дай твоя личен съвет на всички бъдещи късметлийки, за които сватбата предстои и им помогни да изберат най-важният булчински аксесоар – букетът! 🙂

Снимки: Букети Марини, личен архив на младоженците, Сватбена Агенция Вълшебната Къща

сватба, булчински букет, булченски букет, сватбен букет, булка, букет за хвърляне, букет от плат, букет от брошки, алтернативен булчински букет, нестандартен булчински букет, оригинален булчински букет, младоженци, сватба на плажа, морска сватба, сватба в бяло, синьо, тюркоаз, сватба в лилаво и бяло, сватба в екрю и кралско синьо, аксесоари за сватба, сватбена украса, сватбена декорация, украса на ресторанта, сватбена фотосесия, подарък за младоженци, подаръци за сватба, подаръци за гостите на сватба, табелки за имена на гостите на сватба, бутониери, гривни за шаферки, украса на бутилка шампанско, украса за масата на младоженците, късмети за хвърляне, сватбени късмети, късметчета за сватба

Leave a reply