Всичко, което Трябва да Знае един Мъж, когато Купува Цветя за Жена

Всичко, което Трябва да Знае един Мъж, когато Купува Цветя за Жена

 Всичко, което Трябва да Знае един Мъж, когато Купува Цветя за Жена

10 Съвета от Специалистите

Всички (надяваме се :)) мъже знаят, че жените обичат да им се подаряват цветя. Това е един от класическите жестове на внимание, който никога няма да стане демоде и повярвайте, няма да ни омръзне. На всеки мъж му се налага от време на време да влезе в цветарския магазин и да направи този, необяснимо защо, „сложен избор”. Всъщност мъжете се справят с много по-сложни ситуации и успяват да вземат много по-трудни решения. А избирането на цветя просто ги кара да излязат от зоната си на комфорт и да плуват в чужди води. Ние от Букети Марини ще ви помогнем да се почувствате съвсем комфортно, когато следващия път се появи повод да подарите букет. Ще започнем веднага с първата малка тайна – не чакайте повод! 🙂

Да влезем заедно в (онлайн) магазина!

Как вие, мъжете избирате цветя? Питате продавачката? Практично решение, но вероятно преди вас са я питали още поне 30 човека днес, затова не очаквайте индивидуален подход и решение за вашия случай. А и умението да изберете сами букет не се придобива с помощта на някакво тайно знание. Освен това да купите цветя от магазина винаги ви поставя пред ограничен избор. Онлайн можете да намерите уникални нови идеи и предложения за цветна изненада. Имате свободата да персонализирате букета си с някакъв по-специален личен елемент  и да го изпратите до която и да е точка. С всичко това можете да се справите сами. Достатъчно е да знаете няколко прости правила, за да се чувствате уверени и самостоятелни при този избор.

идея-за-подарък-за-женаидея-за-подарък-за-жена

Какъв е поводът?

  • Популярен за всички празник, като Св. Валентин и 8-ми Март – Червените рози са класика, подсилете ги и с едно хубаво вино. Наздраве! 🙂
  • Важен личен празник, като рожден ден, годишнина, абитуриентски или абсолвентски бал, сватба, раждането на дете – Поинтересувайте се от нейния любим цвят.
  • Без повод – Препоръчваме ви го! Това е най-лесният и приятен начин да излезете от стереотипа „Всички мъже са еднакви” и да направите нещо различно и мило. С такъв неочакван жест можете да кажете просто „Мисля за теб!”, „Благодаря!”, „Съжалявам” и това винаги ще се приеме добре, доверете ни се! 🙂

За да сте пред другите! Не чакайте до последния момент, за да поръчате цветя на големи празници като Св. Валентин, 8-ми Март и абитуриентските балове, защото ще се наложи да избирате от това, което е останало.

букет-от-плат букет-от-плат-брошки

Каква е вашата връзка с жената?

  • Вие сте в дългогодишна връзка.

Вероятно вече много пъти (нали :)) сте подарявали цветя на половинката си и търсите нещо, с което този път наистина да я впечатлите и което до сега не е виждала. В Западна Европа и САЩ са много популярни и търсени цветята и букетите от плат и бижута.  В България, както винаги, всичко идва със закъснение, но тази новост за щастие вече се предлага и тук. Такъв дизайнерски букет може да бъде изработен по поръчка за вас, в любимите цветове и стил на вашата половинка. С такъв жест ще покажете, че наистина сте се постарали и сте потърсили нещо специално за нея. А подаръкът ви е и с Happy End, защото тези цветя не увяхват. Те ще останат един прекрасен спомен и тя винаги ще може да им се порадва отново.

цветя-букет-онлайн-поръчка

  • Харесвате я много, но все още не сте двойка. Или при първа среща.

Ако все още не сте във връзка, но подготвяте почвата за това, 🙂 изберете по-меки, ненатрапчиви цветове, като нежно розово, слънчево жълто, цвят карамел (в превод топло кафяво). Тези цветове са неангажиращи и неизискващи. С такъв букет ще покажете внимание и ще демонстрирате добър вкус, което ще натежи във ваша полза, без да претоварва обстановката с очаквания.

поръчка-на-цветя-онлайн оригинален-подарък-за-жена цветя-за-жена-поръчка-онлайн

  • Тя ви е просто приятелка, колежка от работа или университета.

Изберете букет, който символизира приятелство и невинност или пък с някакъв забавен елемент. Можете да го поръчате и изберете допълнително към цветята и ние ще го вложим в тях. Спрете се на свежи цветове, като бяло, зелено, лимонено жълто, синьо.

букет-цветя-от-плат букет-от-бонбони

Тази задача е дори още по-лесна. При цветята от сатен можете да изберете измежду всички съществуващи цветове.  Те могат да бъдат направени във всеки нюанс, форма и размер. Можете да се спрете на цветовете на фирмата, които дори и да са синьо, зелено, сиво или кафяво, пак ще направим за вас подходящата комбинация. Така подаръкът ви ще бъде брандиран и с ясно послание. Добре е при фирмените подаръци да избягвате розово и ярко червено, които се асоциират с по-лични поводи и взаимоотношения.

цветя-подарък-зажена

  • Тя е ваша близка – майка, сестра, баба, леля, дъщеря.

Можете да покажете признателността, благодарността и подкрепата си с букет от нежни розови цветя, цикламени (още цвят фуксия) божури или деликатни светли ванилови рози. Комбинацията на нюанси на розовото е най-добрият избор за букет за майка. Напомня за нежната грижа и отдадеността, които е дала и е комплимент за женствеността й.

поръчка-на-цветя-до-адрес подарък-цветя-за-жена нестандартен-подарък-за-жена

Разберете кой е любимият й цвят

Това не е толкова трудно, колкото си мислите. Обърнете внимание на цветовата гама, в която се облича, на вещите й, на интериора в апартамента й, на комплиментите във връзка с цветове, които тя прави на околните. Щом откриете любимия й цвят, подарете й такъв букет, независимо от повода и връзката между вас. Това ще я впечатли особено много, защото сте си направили труда да се заслушате и да обърнете внимание на предпочитанията й.

Ще бъде много мило и привлекателно, ако нещо във външния ви вид е със същия цвят – вратовръзка , ризка или пуловер – не всичко наведнъж! 🙂

Ако все пак не успеете да се доберете до любимия й цвят, ето едно красиво решение – подарете й букет от цветя в различни цветове – свеж, ярък и с настроение!

подарък-за-жена поръчка-на-цветя-онлайн

Големината има ли значение?

Ще ви изненадам – не! Не е важно да подарите огромен букет, увит целия в целофани и хартии, от който стърчат клонки и тревички за пълнеж. Изберете малък, кокетен, добре изпипан букет, който е подреден с много старание и професионализъм. С букета, който й давате, й показвате какво заслужава. Освен букет можете да изберете и цветя аранжирани в малка стилно декорирана кошничка.  С това ще демонстрирате фантазия и лична инициатива да подарите нещо различно.

 подарък-за-8-март

Комбинирайте цветята с…

Бонбони! Поръчайте букет от сатен и бижута в комбинация с луксозни шоколадови бонбони, ефектно подредени между цветята. Тази комбинация от шоколад и цветя може да изкуши и разтопи всяка жена!

Ако поводът ви е особено специален и обмисляте по-голям жест, направете подарък за всички сетива, като допълните цветята и бонбоните с бутилка вино. Такъв подарък ще придаде завършен вид на празника ви, а и ще му се насладите заедно. А за нея ще остане траен спомен от вашия подарък с букета, който не увяхва.

 изненада-за-жена-св-валентин подарък-за-жена-рожден-ден идея-за-подарък-за-жена букет-от-бонбони

Обмислете КАК ще подарите цветята.

Харесали сте букета, страхотен избор! Честито! Вие се постарахте и това ще бъде оценено и възнаградено, повярвайте ми! Остана само ще един малък детайл – с какви думи ще й поднесете цветята? Нали няма да кажете просто „Ето!” или „Купих ти цветя”. Това се вижда, но защо, какъв е поводът (Ти, ти си поводът! – най-разтапящият отговор). Направете й комплимент, преди да й ги дадете, кажете й колко е хубава, свежа, усмихната, а тя сигурно е, щом сте с нея!

Ако сте направили фал и сега подарявате букет за извинение, задължително го придружете с такова. Цветята сами по себе си не са достатъчни, за да разбере тя, че съжалявате за грешката си. Те са ефектното допълнение, което ще я накара да ви прости, но преди това трябва да се извините, искрено. И това не накърнява мъжкото его, напротив, издига го.

Можете да я изненадате, като й ги изпратите по куриер в офиса или в дома й, ако сте далече. Това също ще има страхотен ефект, защото не сте забравили, въпреки, че не сте с нея в деня. В такива случаи надпишете картичка. За някои мъже това е дори по-лесно, отколкото да кажат на глас, какво чувстват.

букет-от-плат

Вие никога няма да пропуснете повод, ако….

Маркирате с  букет  в календара или органайзера си всички празнични поводи като рождени дни, годишнини, именни дни, 8-ми Март, Св.

Валентин, завършване на училище или университет, постъпване на нова работа, раждане на дете.  И не чакайте само да дойде повод, направете импулсивен непланиран жест на внимание. Букет цветя може да изрази емоции, които ви е трудно да изкажете с думи!

Вече знаете всичко необходимо, за да направите половинката си щастлива. Не е страшно, нито скъпо или трудно. А резултатът ще си заслужава всички усилия! 🙂

 луксозен-подарък-за-жена подарък-за-св-валентин-8-март букет-от-плат-и-брошки романтичен-подарък-за-жена оригинален-подарък-за-жена букет-за-родилка

Leave a reply