Сватбена украса за масите на гостите

Сватбена украса за масите на гостите

В представите на всяка булка сватбата е денят, в който се осъществяват всичките й мечти за красота, уникалност и елегантност. Прекарваме дни и часове пред компютъра в търсене на идеи, сравняваме и комбинираме, за да постигнем желания ефект. Искаме да намерим най-доброто, то да е различно, оригинално и разбира се да впечатлим всички със стила и изискания си вкус. Когато обаче излезем от интернет и влезем обратно в действителността се оказва, че морето от прекрасни украси и  декорации се свива до доста стандартни и вече добре познати варианти. Всички сме чакали този ден дълго и не заслужаваме точно сега да се примиряваме и да правим компромиси. Напротив, сега е моментът да изживеем пълноценно своята приказка!

Това са чувства и преживявания, които ние, дизайнерите на Букети Марини, лично сме изпитали и които ни провокираха да създадем нов стил в сватбената декорация. Всяка булка има нужда от визия, която да я грабне, в която да се влюби и която да си представи на сватбата си, още щом я види. Украсата създава първото впечатление за сватбата, тя носи цялата атмосфера, тя предразполага и създава настроение. Булката и сватбената украса привличат най-много внимание, затова, дами, и двете трябва да сте на ниво! 🙂

За да създадем подходящата атмосфера за нашите гости, е важно, какво ще сложим на масите им. Храната и питиетата са за тялото, а украсата е за душата. Тя ще ги предразположи и ще ги накара да се почувстват специални, че седят на тези места. Украсата е вашият комплимент за гостите, вашето уважение и благодарност към тях, за това, че са дошли. Уверете ги че са важни за вас!

1.Масите на сватбата трябва да бъдат кръгли

Тенденцията в сватбените тържества е, гостите да бъдат разположени на кръгли маси. Правоъгълните и други видове маси излизат от употреба и вече се смятат за демоде. Те дистанцират хората и ограничават контактите помежду им, което е особено нежелателно на сватба. Ресторантите, които държат на името си и са в крак с актуалните промени в интериора дори специално поръчват кръгли маси за сватбените тържества. Кръглата форма обединява и заглажда ръбовете и различията в пряк и преносен смисъл. Това е най-доброто решение за подредба на вашите гости, които често може да не се познават помежду си или да не са близки, но на кръгла маса бързо ще се смесят, опознаят и намерят общ език.

2.Висока украса

Центъра на всяка кръгла маса заслужава своята уникална украса. Препоръчваме ви тя да бъде висока! Защо? Ниските украси често се губят измежду чашите и бутилките и гостите ви изобщо няма да я забележат. За да се убедите, аранжирайте в къщи масата приблизително, както би изглеждала на сватбата ви. Наредете по 3 чаши – за вино, ракия и вода на всеки гост, сложете бутилки алкохол, вода, безалкохолни, оливерник. В средата сложете веднъж ниска и веднъж висока украса и веднага ще усетите разликата. Веднага ще видите ефекта от високата украса! 🙂

3.Елегантни вази

За да постигнем тази уникална визия и да ви изненадаме с нещо различно и оригинално създадохме сватбена декорация Di Mare. Това е новата линия сватбена украса на Букети Марини, която няма аналог в България. Всеки детайл в нея е внимателно обмислен и подреден, за да се получи съвършена хармония на цветове и материали.

За високата украса е важна стойката, на която ще бъде поставена. Оптималната височина на цялата аранжировка е около 35 см. От тях 2/3 се падат на основата. В сслучая сме избрали елегантни прозрачни вази, които са по-широки в най-горната и най-долната си част, а в средата се стесняват. Няма нищо случайно, ако вазата е еднакво широка по цялата си дължина, това я прави тромава и грубовата. Също както при фигурата на жената. Ако нямате избор и разполагате само с такива вази, можете да създадете оптическа илюзия за „талия” на вазата, като вържете по средата красива пандела.

Прозрачните вази са много елегантни, но не трябва да остават празни! Ние избрахме да ги напълним с наниз от перли в цвят пудра. Извихме перлите в красива спирала, за да създадем повече динамика в аранжировката. Основата на вазата подчертахме със тюркоазено синя лента от сатен, съчетана с цветята.

4.Цветята и цветовете

Топът или горната същинска част на украсата са цветята. Те ще приковат погледите на гостите ви и ще предизвикат възхищение. За всяка маса изработихме над 40 рози от сатен в 4 преливащи се цвята – океанско синьо, тюркоаз, небесно синьо и бяло. За декорация Di Mare сме избрали най-желаните цветове за морска сватба. Нюансите преливат плавно от върха към краищата, както при морските вълни, за да завършат с искрящо бяла пяна. Тази подредба на цветовете е подходяща за всеки друг стил и цвят, които сте избрали за сватбата си. Уникално би изглеждала украса с бордо, тъмно червено, ярко червено и завършваща с екрю. Представете си я още в жълто и злато, в лилаво и розово, в карамел и шоколад.

5.Детайлите

Сатенът сам по себе си е много ефектен за тържествени поводи като сватбата, но блясъкът идва от детайлите. Гостите ви ще видят отблизо и ще разгледат детайлно украсата по масите си, затова моментът да ги впечатлите е много подходящ. Между цветята сме сложили големи бели перли, като разпръснати на морското дъно. Запазената марка на Букети Марини са брошките и тук те са най-изисканият елемент от сватбената декорация. Подбрали сме големи брошки с много камъни и крастали в 3 различни цвята – синьо, бяло и хамелеон, който променя нюансите си според светлината. Всяка аранжировка е с няколко брошки в различни форми, за да създадем по-голямо разнообразие и пищност.

6.Внимавайте за…

Изборът на сватбена украса за масите на гостите е голямо предизивикателство за булката и нейните близки. Той си има своите подводни камъни и ако не сте се сблъсквали с тях до сега, което е малко вероятно, ако се жените за първи път, лесно ще бъдете поставени пред свършен факт и то в деня на сватбата.

Когато се спирате на висока украса, уверете се, че тя е стабилна. Когато всички си пийнат и се развеселят, движенията стават по резки и импулсивни. Украсата трябва да устои на веселбата! 🙂

Хубаво е да знаете точно как ще изглежда декорацията, т.е. да я видите достатъчно рано преди сватбата, а не да си представяте, колко хубаво ще се получи. С украсата от сатен и бижута на Букети Марини това е лесно изпълнимо. Ще обсъдите с близките си идеята и изпълнението, ще се посъветвате и ще решите на спокойствие.

Цветята ще трябва да издържат на сватбата не по-малко от 10 часа. За естествените цветя това е трудно, особено в лятната жега. Затова алтернативата да се спрете на украса от сатен е освен много ефектна, също и практична. Тя ще остане свежа и ще й се наслждавате в целия й блясък през цялата вечер.

Също ще минимизирате и вероятността да събудите някаква алергия или непоносимост на някой от гостите към аромата или прашеца на естествените цветя. Бъдете внимателни и не подценявайте тази подробност, особено, ако на сватбата има бременни гостенки или пък това е булката.

Ние жените обичаме цветята, но не обичаме да ги хвърляме и със сватбена декорация Di Mare това няма да ни се наложи. Ще бъде жалко всички красиви букети в ресторанта да отидат в коша на следващия ден. Ако държите и на екологичното отношение към природата купуването и хвърлянето на такива количества цветя за 1 ден също ще ви отнеме от сладостта на празника. Затова в ателието на Букети Марини създадохме нов начин на мислене и отношение към цветята. Те могат да ви направят щастливи и да бъдат трайни!

Leave a reply