Зимна Сватба

Зимна Сватба – Зимна Приказка! Как да я осъществиш?

Сгодени сте и сте решили, че искате да се ожените! Не ви се чака до лятото, когато ще трябва да се конкурирате със стотици други двойки. Готови сте да се ожените сега и да си спестите цялото напрежение и очакване през следващите месеци. Решено – ще правите Зимна Сватба! 🙂

Сватбата през зимата има много чар и предимства. Единственият недостатък е студа, който трябва да изтърпите, но същото важи и за жегата през лятото. Въпрос на предпочитания. Зимната сватба е много красива заради снега, атмосферата на коледните празници и украсата навсякъде около нас. Тази сватбена тема е много благодатна откъм идеи за декорация на ресторанта, подаръци за гостите, зимни сватбени аксесоари за булката. Имате страхотен избор от цветове – червено, бяло, зелено, кафяво, златно, сребърно, дори кралско синьо. Подготвила съм ви няколко много изискани и нестандартни идеи за зимна сватба, които можете да осъществите с малко средства и за кратко време. Вземете си чаша горещ шоколад, отпуснете се под топлото одеалце на дивана и се наслаждавайте! 🙂

Уникално красива атмосфера за изнесен ритуал на зимна сватба. Арката е украсена с елхови клонки, сухи цветя, свещи във висящи стъкленици и всичко това е посипано със ситен снежец. Кога и в някои от нашите ритуални домове ще имаме такова преживяване… 🙂

зимна-сватбена-украса

Снежната приказка навън е идеалният декор за изнесен ритуал на сватба през зимата. Заменете класическата арка с декоративна камина и много свещи. Много е различно, креативно и запомнящо се!

зимна-сватбена-декорация

Зимният булчински букет може да бъде едно уникално бижу в ръцете ти! Този е направен от шишарки, декоративни бели пухчета, рози и сребристи топчета. Просто да го гушнеш! 🙂 Може да му се добави бяла дантела и яркочервена пандела за разкош.

зимен-букет-от-шишарки

Този булчински букет за сватба през зимата е просто феноменален. Семпъл – само от коледни играчки, но пък с много блясък и енергия. Ако решиш да имаш булчински букет от коледни играчки, можеш да заложиш на всеки цвят, който си харесаш.

зимен-булчински-букет

За сватба през зимата булчински букет от шишарки е страхотно попадение. Има много естествено излъчване, определено ще направи силно впечатление на гостите ви и ще си го запазите за спомен, за разлика от стандартните букети.

булчински-букет-от-шишарки

Ритуалните чаши са един от сватбените аксесоари, които можете да ползвате и след сватбата. Изберете такива, които да ви напомнят за чара на зимната сватба –  заскрежени, декорирани с типичните  елхови клонки и имел.

сватбени-чаши-сватба-през-зимата

Част от декорацията на зимната сватба винаги са снежинките. Те ще стоят много красиво и на сватбените ви чаши. Ако търсите по-алтернативни цветове за зимната сватбена тема, комбинирайте бяло със синьо – кралско тъмно синьо или бебешко светло синьо. Може да добавите и сребристи елементи за повече блясък. Ще постигнете изключително стилна и изискана визия!

сватбени-ритуални-чаши

За сватбените бутониери има няколко много красиви тематични решения с естествени материали. Тези са направени от имел, зелени клонки от кипарис и устойчиви на студа цветя. Изглеждат много богати и свежи, комбинират класическите коледни цветове – бяло, зелено и червено и ще се открояват чудесно на дрехата.

бутониери-за-зимна-сватба

За зимната сватбена бутониера понякога е достатъчна само една шишарка и ефектът е уникален! Такива бутониери не се виждат често, особено на българска сватба и правят страхотно впечатление. Достатъчно е към шишарката да се добави само зелена клонка и повече не ви е нужно – имате стилен сватбен аксесар за сватба през зимата.

сватбена-бутониера-с-шишарка

Изберете сватбени бутониери с две малки декоративни шишарки, ако предпочитате по-фините детайли. На всичко в сватбата подхожда да се добави бяло. Затова и на бутониерата ще подхождат малки бели цветчета и бяла пандела от органза. В този модел бутониери може да се включи и зебло, защото е естествен материал и перфектно допълва цялостната визия на аксесоарите.

бутониера-с-шишарки

Винаги можете да добавите допълнително блясък, ако изберете бутониерите и гривните за шаферки за вашата зимна сватба да са в сребристо. Тук шишарките са посипани с фин бял снежец и целите аксесоари изглеждат като заскрежени съкровища, дошли от леденото кралство. На зимната сватба в сребърно стоят отлично перли, кристали и сатен. Няма нужда от други бижута!

бутониери-за-зимна-сватба

Сватбените табелки с имена за гостите са едно от първите неща, които те ще видят, щом влязат в ресторанта. Това е и първата проява на лично отношение от вас към тях, затова се постарайте да се почувстват специални. Ако идеята за шишарки в декорацията на вашата сватба през зимата ви харесва, можете да я приложите и тук. Пред мястото на всеки гост сложете шишарка името му. Можете да напръскате шишарките със златист или сребрист спрей и това ще ги направи наистина уникален спомен за близките ви, който , сигурна съм, ще си вземат за вкъщи.

сватбени-табелки-за-имена

За зимна сватба имате страшно много красиви и нестандартни варианти за подаръци за гостите. Всяка една коледна играчка може да се превърне в уникален спомен от вашия ден, който след това близките ви да закачат на коледната елха вкъщи или да украсят дома си. Може да се спрете на висяща играчка – снежинка, звънче или топка, надписана с вашите имена и дата. Изненадайте ги с нещо сладко, пъхнато в коледно чорапче. Или им подарете коледна свещ с вашите инициали. Вариантите са безкрайно много!

подаръци-за-гостите-на-зимна-сватба

Обичам подаръците, които остават и още повече тези, които се развиват и растат. Затова ви предлагам да подарите на гостите на сватбата си малка елхичка в саксия, на която те ще могат да се радват и дълго след това. А когато стане по-голяма, ще я присадят навън за ваше сдраве и така вие чрез тях ще сте посадили не едно, амного дървета. Какво по-хубаво, трайно и смислено от това. Всяка една саксия с елхичка можете да надпишете с вашите имена и дата и да добавите семпла декорация. Ето това е идея с продължение и развитие! 🙂

сватбени-подаръчета-за-гости

Още една страхотна идея за подаръци за гостите на твоята зимна сватба е бенгалският огън. Сложете на мястото на всеки гост няколко пръчици, вързани с пандела в цветовете на сватбата ви. Помолете DJ-я в точно определен час да покани всички гости да запалят бенгалския огън. Хубаво е да имате възможност да излезете навън – по-ефектно е и по-безопасно. Предварително предупредете сватбения си фотограф и видео оператор, за да са готови за перфектните кадри. Запалете всички заедно пръчиците и се наслаждавайте на красотата, светлините и ефекта! 🙂

подаръци-за-гостите-на-сватба

зимна-сватбена-торта

сватбени-обеци

сватбена-украса-за-зимна-сватба

сватбена-украса-зимна-сватба

декорация-за-зимна-сватба

Снимки: Pinterest

Leave a reply