Какви Фирмени Подаръци искат Служителите ви за Коледа?

Какви Фирмени Подаръци искат Служителите ви за Коледа?

Какви Фирмени Подаръци искат Служителите ви за Коледа?

По това време на годината всички HR-и са заети с организацията на коледни партита и търсенето на нови идеи за фирмени подаръци. Сега наистина има много варианти, но кои реално ще зарадват служителите ви? Разбирам дилемата на HR-ите – фирмените подаръци хем трябва да са интересни и оригинални, в същото време са ограничени и от определен бюджет. Трябва да се харесат и на по-младите и на по-възрастните служители, и на семейните и на необвързаните, които имат различни нужди и предпочитания. Ако може да са подходящи и за мъже и за жени, т.е. унисекс подаръци. Важно е да са практични, съвременни и да отговарят на философията и визията на фирмата. Ще е чудесно, ако в тях може да се интегрира фирменото лого или послание, а в същото време трябва да са готови и в срок, за да ги получат служителите на коледното парти на фирмата. И най-трудното -да ги одобри шефът!

Има няколко правила при избора на коледни подаръци за колегите, които сме сигурни, че знаете :), но все пак ще ви ги припомним. В бързината преди празниците стават грешки.

 

НИКОГА не подарявайте на колегите си:

Подаръци в розово, ярко червено и техните нюанси, комбинация на червено с черно, които могат да се асоциират с някакъв еротичен подтекст. С червеното в случая може да се направи компромис, тъй като е официалния цвят на Коледа. Тогава обаче самите подаръци трябва да са абсолютно неутрални, за да не се разтълкуват като опит за намек. Тук стъпвате по тънък лед особено ако става въпрос за голяма фирма с име, която държи на доброто си реноме. Ръководствата на такива фирми, особено чуждестранните, изключително много се пазят от скандали и неприятности по техен адрес. Внимавайте вместо да изпишете вежди, да не извадите … молба за напускане.  Червеното в коледните фирмени подаръци съчетайте със зелено, кафяво, бяло. Това е класика, тук грешки и двусмислици няма. Червеното при корпоративните коледни подаръци не бива да се съчетава също и с дантела, особено черна и всякакви други материи и материали, които биха могли да разпалят дискусия между колежката ви и мъжа й вкъщи.

Мезета, местни деликатеси или цели прасенца. За някои от нас 🙂 това може да е забавно и в кръга на шегата, но за други това е една добра идея за почерпка на коледната трапеза на служителите. Особено ако фирмата се занимава с такъв вид бизнес, защо да не зарадва служителите си с красиво декорирана кошница с подбрани мезета? Ето защо – много хора в днешно време избират да са вегетарианци или дори вегани. На други им се налага да спазват определен хранителен режим. Ще се получи радост за едни и разочарование за други. Не го допускайте, всичките ви колеги са работили здраво през годината и заслужават подаръци!

Подаръци с личен елемент. Откажете се от всякакви идеи тип бижута, парфюми и други. Подаръкът трябва да се асоциира с фирмата и с философията й, а не с конкретен човек. Ако фирмата има зелена политика, подходящи са еко подаръци от материали, които не замърсяват околната среда, могат да се рециклират и при производството им не се унищожава или вреди на природата. Подаръци, които имат някакво персонално послание са автогол, затова ги избягвайте, дори и да се вписват в бюджета и да станат в срок.

Подаръци собствено производство. Ако фирмата ви произвежда някакъв конкретен продукт или услуга, моля ви, не го подарявайте на колегите си за Коледа! Те всеки ден работят с него пряко или косвено, споменават го десетки пъти в разговори и го свързват с проблеми, крайни срокове и стрес. Фирмените подаръци трябва да ги накарат да релаксират и да ги използват в приятни моменти.

Тривиалните подаръци. Този списък е доста дълъг, но ще изброя само някои от най-скучните – ключодържател, тефтер с календар, стенен календар, чаша за кафе с логото на фирмата, пепелник, заспах от скука…. Дори и да разполагате с много малък бюджет, не прибягвайте до този краен вариант. Винаги можете да излезете от ситуация, като купите почерпка за служителите си. Ще ви дадем подходящо решение, само не се отчайвайте, тези подаръци принадлежат на миналото!

Добрите фирмени коледни подаръци са:

 • Уникални
 • Практични
 • Неутрални
 • Универсални
 • Еко произведени и ползвани
 • Не са дискриминационни или сексистки
 • Запомнящи се

 

Да зарадвате и угодите на толкова много хора не е лесно. Отговорността да се изберат фирмени подаръци е голяма, защото колкото хора, толкова вкусове и предпочитания. Затова сме ви подбрали няколко оптимални идеи, които отговарят на повечето изисквания и със сигурност ще зарадват и изненадат колегите. Няма да се повторят и няма да събират праха в някой шкаф.

Ето ги нашите  6 идеи за фирмени коледни подаръци, които колегите ви искат да получат!

Коледна Украса

По това време на годината това е най-актуалният и практичен подарък! Всеки служител на фирмата ще се зарадва на ръчно изработен коледен венец и елха, с които да си украси вкъщи. С коледния венец може да декорира входната врата, врата на спалнята или детската стая или прозорците. Елхичката е много кокетна и може да се превърне в част от украсата на коледната маса. Тези красоти са ръчно изработени и уникални, затова можете да ги видите само при нас. Целите са снежнобели и пухкави, което ги прави стилни и различни от популярните. Цветовете, които сме избрали за тях са рубинено червено, син скреж и златисто, а можем да ги изработим и във фирмения цвят. Така залагате на изискан, универсален подарък, с който ще впечатлите и изненадате колегите във фирмата. Зарадвайте ги си с изненада 2 в 1 – Подарък и Украса за Коледа и Нова Година!

коледна-елха-венец-фирмени-подаръци подаръци-за-служителите-на-коледа коледна-украса-подарък

Персонализирана Лъжичка

Тази идея за коледен фирмен подарък има много плюсове. Лъжичката е практична, колегите ви ще си пият всяка сутрин кафето с нея вкъщи или в офиса. Може да бъде с коледни мотиви, което ще им донесе допълнително празнично настроение. Или с четирилистна детелина с пожелание за здраве, щастие, късмет и любов. Разбира се всяка лъжичка може да бъде персонализирана с името на служителя, а също и с логото и името на фирмата. При поръчка на по-големи бройки, лъжичките са с намаление, което разбира се ще е от полза за коледния фирмен бюджет. Ако искате да разделите подаръците на такива за жени и за мъже, подходящите лъжички са съответно с цветя и с щит. Тези подаръци ще бъдат оригинални и могат да се ползват ежедневно, а и колегите ви няма да ги намерят никъде другаде.

подарък-за-колега фирмени-подаръци фирмени-подаръци-за-служителите

Персонализирана чаша – шот

Шотовете са забавен и използваем подарък. Колегите ви ще ги свързват с приятни, весели моменти и с добро настроение. Това е подарък, който могат да ползват веднага на самото коледно фирмено парти и да си кажат Наздраве! Чашките могат да се персонализират с пожелание, фирмено лого, име, дата. Шотовете са в различни форми, по-издължени, по-ниски, матови и прозрачни. Препоръчвам ви матовите, защото на тях всяка картинка или надпис изпъкват по-добре. В прозрачните пък се вижда цвета на питието, въпрос на ваш вкус! 🙂

подаръци-за-служителите

Почерпка с Декорирани сладки или мъфини

Това е идея за коледни фирмени подаръчета при по-малък бюджет. По-добре направете почерка с коледни сладки, мъфини с коледна декорация, сладки с фондан с името и логото на фирмата, отколкото да купувате за колегите си дреболии, които за нищо няма да им послужат. Така всички ще се почерпите с нещо вкусно, а и със сигурност ще ви донесат коледно настроение на партито, ако изберете да са украсени в стила на празника. Декорираните кексчета се изработват по ваша индивидуална поръчка  и могат да бъдат шоколадови или портокалови със захарна декорация. Сладките с фондан представляват меденки със захарна декорация.

коледни-фирмени-сладки сладки-с-фирмено-лого

Кошница с вина и шоколади

Този подарък е подходящ за фирмени партита с по-голям бюджет. Кошницата е с ръчно изработени цветя и декорация, които могат да се променят според желанията на фирмата, без оскъпяване. Целият подарък може да се изпълни във фирмените цветове или в коледен стил. Кошницата включва:

 • 3 бутилки вино бяло, червено и розе с персонализирани етикети – с пожеланията на фирмата за нейните служители  на всеки етикет
 • мини шоколадчета с името на фирмата или надпис по ваш избор
 • персонализирани сладки с фондан, направени във фирмените цветове, с логото и името на фирмата или с коледна декорация
 • специално подбрани луксозни шоколадови бонбони

Кошницата с вина и шоколади може да се оформи според предвидения бюджет, така че да се вмести в него, като вместо 3 вина включва 1, броят на сладките се промени и т.н.

 

подаръци-за-колеги идеи-за-подаръци-на-служителите

Гравирани химикалки

Химикалките могат да бъдат много стилен и изискан фирмен подарък за Коледа, ако имат добро качество и визия. Не говоря за обикновените пластмасови фирмени химикалки, които се раздават безплатно по промоции и изложения. Подбрали сме ефектни, луксозни модели химикали в черно със златисто или сребристо, на които може да се гравира името на служителя и някакво пожелание към него. Този подарък е подходящ също и за шефа на фирмата, който ще оцени креативността ви. И за едните и за другите този подарък ще остане за спомен и ще е в употреба всеки ден!

 подарък-за-шефа-за-коледа подаръци-за-фирмено-парти

Когато цялата организация по коледното парти вече е приключила, избрали сте подаръци за колегите си, за шефа, поръчали сте почерпка, украса, създали сте настроение и атмосфера, идва моментът, в който да се насладите на целия си труд. Ще видите, как колегите ви се забавляват и се радват на подаръците, а може и да си ги ползват още същата вечер или на следващия работен ден. Тогава е ясно, че сте свършили добра работа!

Празниците са, за да им се наслаждаваме! Весело посрещане на Коледа и Нова Година, бъдете удовлетворени и ценени! 🙂

Leave a reply