Кого да изберем за Кумове?

Кого да изберем за Кумове?

Най-важните хора след вас, младоженците, са вашите Кумове, естествено! 🙂 Те са едни от главните и най-действащи лица не само на сватбата, но и в живота ви занапред. Най-добре ще е, ако не ви се налага да мислите и да избирате, кой да ви кумува, а просто тези хора сами да изникнат в съзнанието ви, веднага щом се сгодите. Т.е. да си имате приятелска двойка, с която сте толкова близки, еднакво мислещи, и на една вълна, че да нямате колебание, кой да застане до вас в този важен момент.

В най-добрият случай това е двойка ваши приятели, които вече  са женени и имат някакъв опит в семейния живот. Положителното в случая е, че те вече са минали през подготовката на една сватбата, през самата сватба, както и през хубавите и някои трудни моменти след нея. Те ще ви помогнат по-лесно да отсеете важното от неважното и да се концентрирате върху съществените неща и на сватбата и в живота.

Да са женени, разбира се, не е задължително. Не е това водещият и определящ критерий, дали с една двойка си пасвате или не. Достатъчно е просто да са заедно и да се обичат като вас! 🙂

Има някои суеверия, според които двойката трябва задължително да е женена, ако просто са заедно без брак, не било хубаво. Не се поддавайте на такива съмнения, това не променя отношението и близостта ви с двойката. Ако чувствате, че те са сродните ви души, поканете ги да ви кумуват и стискайте палци и те да не са суеверни и да се съгласят! 🙂

В случай, че нямате близка двойка приятели и това не е страшно. Много често на сватбите кумовете не са заедно в живота. Запомнете, че това са просто някакви измислени правила, които не сте длъжни да спазвате. Напротив, всичко трябва да ви идва отвътре! Това е единственото правило. Съществуват някакви традиции, които могат да ви послужат за ориентир, но нищо повече. Не само сватбата, но най-вече животът на всеки от нас е индивидуален и не може да влезе в рамки и предубеждения. Направете на сватбата си всичко така, както на вас ви харесва и го чувствате и после няма да съжалявате за нищо! Затова ако всеки от вас двамата си има близък приятел или приятелка, които не са заедно, пак си ги поканете за кумове без никакви съмнения. Разбира се, запознайте ги преди сватбата, нека да се стиковат помежду си, да се опознаят малко и да знаят кой какво може да очaква от другия. Ако всеки от тях си има половинка, не се безпокойте, че това може да бъде обидно за тях. Кумове се избират заради качествата им и общите ви преживявания с тях. Ако познавате бегло някого, не чувствайте задължениe да го каните за кум, само защото е двойка с вашата най-близка приятелка. Той пак ще бъде на сватбата и пак ще го уважите, а кумуването запазете за наистина специалните за вас хора!

Местата за кумовете, разбира се, са специални – на сватбената маса до младоженците. Това е централната маса,  с най-добра видимост и с най-богатата и ефектна украса. Блазе им! 🙂 Ако вашият случай е последният и кумовете ви не са двойка, но пък всеки от тях си има половинка, има подходящо решение и за това. Ако не искате да ги разделяте от половинките им, просто добавете по един стол на тясната страна на масата и така те ще се заедно с любимия си човек, който ще ги подкрепя и ще ги надъхва, когато дойде времето на предизвикателствата, речите и танците. Тази подредба стои много добре и естетично, а и ще направите нещо различни извън рамките. Не се чудете, действате! Никой няма да ви оценява или критикува. Вашите желания са закон!

Когато решите да поканите вашите приятели за кумове, помислете за няколко важни неща.

Започнете от това, че ви трябват хора и в хубаво и в лошо. Когато купонът тече и всичко е наред, е лесно да бъдеш приятел. Да се забавляваш не е толкова трудно, въпреки че и това не на всеки се отдава. Важно е да знаете, че можете да разчитате на бъдещите си кумове и в трудни моменти, когато не всичко е розово и блести. Същността на хората винаги се проявява тогава и се разбира кой какъв е и колко думите и обещанията са искрени и сериозни. Някой хора казват, че се разбира кой човек, какъв е когато е на път или в планината, защото тогава се появяват истинските предизвикателства и изпитания. А във взаимоотношенията, приятелството и брака пътища и планини има много и всякакви. Някои са по-стръмни и с остри завои и тогава ви трябват стабилни хора.

Все пак само половината или дори по-малко от живота е сериозен. 🙂 Забавлението също е важна част и без него не можем. В крайна сметка за какво живеем, ако не получаваме удоволствие от живота?! Затова е хубаво вашите кумове да могат да се отпуснат и да се веселят заедно с вас. Щастливите моменти са най-хубави и пълноценни, когато са споделени. Излизанията, пътуванията и емоциите са нещата които ще ни останат и за които ще си спомняме с удоволствие. Всичко друго е преходно и няма да го вземем със себе си. Изберете си кумове с отворени сърца и очи за удоволствията в живота, позитивни и усмихнати хора, които намират положителното в ситуацията. За всичко има решение и е въпрос на емоционална зрялост човек да го потърси, вместо да се оплаква и мрънка. Не се обвързвайте толкова ангажиращо с хора, които вечно имат проблеми, на тях им е най-тежко и всеки ден е облачен. Всички си имат грижи и се борят с предизвикателствата, но всеки ги приема, тълкува и представя пред околните по различен начин. Изберете си двойка приятели, които гледат оптимистично на живота и му се радват. Наслаждават се на всеки момент и използват времето си пълноценно. Щом сте близки с тях, вероятно прекарвате и много време заедно, а тогава хората определено си влияят и се настройват взаимно. Настройте се за щастие! 🙂

Изберете си кумове със сходни с вашите интереси и занимания. Ако вие обичате да пътувате, а те са домошари, няма да се засичате много често. Свържете се с хора, с които сте настроени на една честота и с които си прекарвате свободното време по сходен начин. Това ще ви задържи близки и занапред, когато се появят децата и ежедневието ви се преобърне. Дори тогава вие все пак ще намирате допирни точки и време, което да прекарате заедно. Ако заниманията ви са тотално противоположни, вечно ще се намират обстоятелства, които да ви разминават, а причината всъщност е съвсем друга.

Как да съобщите на кумовете си голямата новина?

Ако вашите приятели, особено жената, са по-наблюдателни, внимавайте да не видят годежния ви пръстен предварително и изненадата да пропадне.  Може дори да го приберете в кутийката и да го носите със себе си, докато им кажете. Извадете го и го покажете с гордост, чак когато ги поканите.

Около сватбата ще имате много специални моменти и срещи. Насладете се и изживейте пълноценно всяка една. В живота има достатъчно прозаични моменти, специалните са по-малко, затова не ги неглижирайте. Отделете им вниманието и времето, което заслужават. Съобщете благата вест на бъдещите ви кумове по-възможно най-специалния начин. Отидете някъде за уикенда и прекарайте повече време заедно. Обърнете си внимание, оставете грижите вкъщи и си създайте атмосфера. Излезте на вечеря на хубаво място, където ходите рядко и не ви е познато и омръзнало. Ще се случва нещо важно, затова обърнете внимание на тези неща, за да запомните момента по най-хубавия начин. Облечете се елегантно, погрижете се за външния си вид, поводът го очаква. Не пренебрегвайте тези детайли, те показват цялостното ви отношение и нагласа към събитието. Тези моменти не са част от ежедневието, те са от онези, които ще запомним и за които ще се сещаме с удоволствие. Не си спестявайте усилията, раздайте се! 🙂

Стискаме ви палци да се съгласят! Успех! 🙂

Leave a reply