Най-оригиналните ИДЕИ за подаръци, които трябва да направиш на Всяка Годишнина от Сватбата!

Най-оригиналните ИДЕИ за подаръци, които трябва да направиш на Всяка Годишнина от Сватбата!

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!

Изживели сте още една година щастлив семеен живот. Поздравления! 🙂

Сбъднали сте мечти, създали сте спомени. Опознали сте се още по-добре и сте заздравили връзката си. Всяка една пълноценна година на вашето семейство заслужава да бъде отбелязана. В живота ни има твърде много делници, затова нека не си спестяваме празниците, а да ги създаваме и с това да радваме и себе си и близките!

Семейството е най-голямата и трайна инвестиция в живота и ние влагаме в него цялото си време, внимание, обич и грижа. И на всяка годишнина можем да се порадваме на това, което сме създали и постигнали през изминалите месеци.

Вероятно вече сте си разменяли много подаръци с половинката си, правили сте най-различни изненади и сте се поизчерпали. Затова сме подбрали за вас идеи за ефектни и оригинални подаръци, за да ви спестим чуденето и притеснението преди празника.

През всяка една година от щастливата ви връзка сте научили по нещо, а сега за всяка година можете да научите още нещо от нас. Символите на сватбените годишнини и юбилеите са много и различни. Вие ги отнесете към вашата връзка и случващото се между двама ви. Използвайте тези традиции и идеи, за да ги индивидуализирате и да направите празника си личен и различен! 🙂

До 1 година – ЗЕЛЕНА СВАТБА

За младите и зелени младоженци това е денят на сватбата и цялата година след това. Отбелязва се ВСЕКИ МЕСЕЦ на датата на сватбата! Не забравяйте това! Не позволявайте на ежедневието да ви погълне след сватбения ден. Запазете и опреснявайте редовно онова щастливо усещане, което ви кара да летите и да горите. Не е нужно да пръскате много пари за скъпи вещи всеки месец и това да ви дойде в повече, вместо да ви радва. Правете малки жестове с много внимание!

Идея: За Зелената сватба се подаряват предимно цветя, за да напомнят за свежестта на връзката. Изберете цвете в саксия или букет, който няма да увехне  – с цветя от сатен и дантела, комбинирани с брошки и перли. Винаги жив спомен за любовта ви!

сватба-годишнина-подарък-цветя-жена

1 Година – ПАМУЧНА СВАТБА

По-пикантното обяснение на името е, че през първата година младоженците са особено активни между чаршафите и съответно ги износват. 🙂 Памукът е символ на трайност и гъвкавост, каквито ви пожелаваме да бъдете.

Идея: На този ден се подарява спално бельо, което да попълни запасите. 🙂 Изберете цветни, ярки сатенени чаршафи, които не сте се осмелявали да купите до сега! Бъдете непрактични, но оригинални и щастливи! 🙂

Поръчайте ръчно изработени цветя от плат от Букети Марини в любимите цветове на половинката ви.

Можете да подарите също възглавничка с ваша снимка, инициали или послание или персонализирана хавлия с надпис за първата ви годишнина.

Би било страхотно, ако имате място за хамак, този подарък ще ви донесе със сигурност много приятни усещания!

подарък-мъж-жена подарък-жена-мъж подарък-годишнина-юбилей

2 Години – ХАРТИЕНА СВАТБА

През изминалите две години семейният ви живот е като по книга! 🙂 Дано! Книгите са символ на разум и мъдрост, като вас. Хартията е крехка, затова от младата двойка зависи да запази равновесието и баланса в брака си.

Идея: Подарете книга за взаимоотношенията, секса, за възпитанието на децата – теми, които ще надградят връзката ви. Силно ви препоръчвам книгата на Милена Динкова „Любовта – какво не знаем за нея“, която всеки, които иска да усъвършенства себе си и взаимоотношенията си трябва да прочете! Много задълбочена и в същото време достъпна и разбираема. Четете я бавно и с удоволствие, обсъждайте я заедно с половинката си и вижте още колко много страни има любовта, за които не сте подозирали. 🙂

Поръчайте персонализиран календар с ваши снимки, които всеки месец да напомнят за щастлив момент от изминалата година. От опит ще ви кажа, че цената на такъв подарък е между 60 и 80 лв., а удоволствието е целогодишно! 🙂

С един подарък можете да изненадате много пъти половинката си, ако напишете по едно кратко писъмце, за бъдещи специални моменти във връзката ви. Върху плика напишете ”Отвори когато… имаш нужда да разбереш, колко те обичам, ти липсвам и т.н. Лесно изпълним подарък, който ще даде много сила и емоция на любимия човек.

Друг хартиен символ, който винаги ще намери приложение и ще се хареса, са парите. Поднесете ги по оригинален начин и с послание за ползването им, за да има и личен елемент.

Ако предпочитате подарък тип преживяване, подарете билет за концерт, театър, спортно събитие. Ще се забавлявате заедно и ще преживеете нещо ново!

подарък-жена-годишнина подарък-юбилей-годишнина-мъж

3 Години – КОЖЕНА СВАТБА

След 3 години отношенията ви са достатъчно силни, но и гъвкави като кожа. Вече сте толкова близки, че можете да почувствате другия дори без думи, само с допир. Чудесно чувство нали! 🙂 Пожелаваме ви да го постигнете!

Идея: За по-разпространените подаръци от кожа – кожена чанта, портмоне, колан, кожени бижута, вероятно вече сте се сетили, затова сме ви подбрали нови креативни идеи.

Масаж на тялото или друга процедура, свързана с кожата са блаженство и за двата пола. Малко хора имат време или възможност да си позволят това удоволствие и кой ти дава 1 час пълен релакс на тялото и духа?!

Ако половинката ви ходи редовно на фитнес, независимо дали е мъж или жена, кожени ръкавици за фитнес ще свършат страхотна работа, а освен това са и много секси, така че ще можете да ги ползвате и в други случаи. 🙂

жена-подарък-сватба мъж-подарък-рожден-ден

4 Години – ЦВЕТНА (ПЛОДОВА) СВАТБА

Цветята прекрасно изразяват разцъфващата ви връзка, а плодовете – нейното узряване. Те са символ и на времето необходимо да израснете, да се развиете заедно, до оформите взаимоотношенията си и да се се насладите с всичките си сетива на постигнатото от вас заедно!

Идея: Подарете цъфтящо плодово дръвче, то съчетава и двата символа в едно. Заведете половинката си на специално за вас място и посадете дръвчето заедно. Не е толкова трудно, колкото си мислите. Така ще оставите нещо трайно след себе си, на което ще можете да се радвате, а един ден да покажете и на децата си. За нас сестрите от Букети Марини винаги е цяло чудо, когато видим малките борчета, засадени от баща ни, днес да са с височината на 3 етажна сграда!

Нестандартен и вкусен подарък от плодове е малиновото вино. Не се продава в големите хранителни вериги, но ако решите, ще го намерите и ще си изкарате една вкусна и весела вечер! 🙂

Дамите винаги бихме се зарадвали на шал с цветя или бижута от цветя. Оставете един неувяхващ цветен спомен с един от нашите вечни букети, с цветя от сатен, органза и дантела. По ваше желание винаги можем да включим в тях и ръчно изработени стилизирани плодове.

Кошницата с екзотични плодове е доста популярен подарък, но винаги има начин да разчупите стандарта. Подберете плодове, които никога не сте опитвали и не сте купували в цял вид – ананас-цял!, нар, кокосов орех, касис, маракуя….Ще ги намерите в магазина, просто до сега не сте се оглеждали за тях и затова ви се струва, че ги няма.

нестандартен-подарък-жена изненада-8-март-жена изненада-подарък-жена

5 Години – ДЪРВЕНА СВАТБА

Половин десетилетие семеен живот – първият ви юбилей! 🙂 Отпразнувайте го в голяма компания. Отношенията ви са узрели достатъчно и могат да се асоциират със стабилността и здравината на дърво. Дървото е символ на живот, дълголетие и естествена енергия, плодовитост и жизненост, а корените му на опора и надеждност

Идея: Това е най-подходящият момент да засадите дърво, ако не сте го направили до сега. Ако вече имате деца, посадете по едно за всяко. Така ще си направите семейна градина с 4 дървета. Ако някое от тях е елха или бор, можете да го украсявате всяка Коледа. Ще се радвате и на децата и на дърветата, как растат и се развиват. От това по-голям подарък има ли? 🙂

Ако сте почитатели на гурме кухнята, подарете стилен сет с  дървена дъска и прибори  за сирена, които ще хапвате вечер на свещи с грозде и бяло вино. Изискано и достъпно удоволствие.

Или направете жест с не толкова материално, колкото духовно послание – икона на Св.Мина – покровителят на семейството.

подарък-семейство-младоженци подарък-младо-семейство

6 Години – ЦИНКОВА (ЧУГУНЕНА) СВАТБА

След шест години щастлив брак отново е време да възстановите гланца на взаимоотношенията си, за да заблестят отново.

Идея: Направете персонализиран подарък с вашите имена, дата или някакво лично послание, гравирани върху прибори за хранене. Това е изискан, нестандартен и практичен жест, който можете да ползвате в ежедневието си и всеки ден да ви напомня за силата и устойчивостта на отношенията ви.

Изненадайте любимия човек със сет принадлежности за вино. Много стилен и доста практичен подарък. В него има всичко необходимо, за да отворите елегантно бутилката, да не подливате, а след това и да не изветрява виното. За по-завършен вид на подаръка добавете и охладител за вино или шампанско.

Ако имате романтичния навик да ползвате свещи, изберете изискан свещник за висока свещ. Придава стил и шик в ежедневието, а всички го заслужаваме! 🙂

Разбира се, можете да се спрете на кухненски уред. Ще бъде много практично, стига наистина в този момент да имате нужда от това, иначе е прозаично.

Ако обаче подарите барбекю сет и разбира се има кой да готви на него, това е друго нещо!

Или вземете билети за концерт на метал група и се развихрете!

идея-подарък-мъж-жена подарък-годишнина идея-подарък-нов-дом

7 Години – МЕДНА (ВЪЛНЕНА) СВАТБА

Това е първата ви благородна годишнина! 🙂 Поздравления!  Медта символизира семейната сила, красота и богатство. Вълната напомня за топлотата на семейното огнище, а медта е проводник на тази топлина. Възползвайте се от красивия символ на тези материали и подгответе оригинални изненади.

Идея: Вкъщи често се налага да разнасяме чинии и чаши, да сервираме и отсервираме. Един меден поднос може да бъде много практичен в тези случаи, а и доста по-изискан и красив от пластмасовите китайски табли.

Двойките обичат да се гушкат, докато гледат филм, сватбени снимки и т.н. … 🙂 Изберете вълнено одеалце в топли, меки цветове, с което ще ви е уютно през зимата.

подарък-булка-сватба сватбен-подарък-младоженци

8 Години – БРОНЗОВА СВАТБА

Най-хубавата асоциация с осмата годишнина е значението на цифрата 8. Обърната хоризонтално тя се свързва с безкрайността, каквито ви пожелаваме да бъде вашата любов. Затова, дори и тази годишнина да не е кръгла, тя отбелязва още една година на много съвместни усилия и общи радости.

Отпразнувайте я с 8-дневна почивка. Всеки ден посветете на различно място, забележителност или град, за да го запомните с нещо специфично. Ако обичате морето, направете обиколка на 8 различни плажа. В България има достатъчно места, а и са на близо, а Гърция е неизчерпаема!

Поръчайте торта във формата на 8 и не бройте калориите, насладете се.

Направете един за друг списък с 8 неща, които харесвате в любимия. Със сигурност ще откриете много повече и ще си припомните какво богатство имате вкъщи.

подарък-момиче-момче подарък-кръщене  подарък-момиче-рожден-ден

9 Години – КЕРАМИЧНА СВАТБА

Семейството ви вече се радва на красота и твърдост в отношенията, каквато е керамиката. Тя също е и крехък материал, който сте успели да запазите вече 9 години. Има какво да празнувате!

Идея: Стига сме трупали вещи, да натрупаме малко спомени за тази годишнина! Разходете се до Музея на керамиката във Валенсия. Още отвън сградата е зашеметяваща, а вътре ви очакват чудеса. С отиването си до там ще откриете още мнооого красиви места, невероятни гледки и фонтани от емоции.

сватба-пътешествие-младоженци сватба-пътешествие-подарък

10 Години – РОЗОВА СВАТБА

Поздравления, щастливци! 🙂 Това е първата ви кръгла годишнина. Поканете кумовете, шаферите и други приятели и гости от сватбата и си пожелайте още много такива юбилеи в хармония и пълно щастие.

Идея: Съпругът може да подари на любимата си букет, който да й напомня на нейния булчински букет или букет от неувяхващи рози.

сватба-младоженци-пътешествие

Подарете си цял цветен фестивал! Възможностите са много и съвсем наблизо. Празникът на розата в Казанлък е най-близката цветна дестинация. Следващата е празникът на лалето в Истанбул. Малко по-далеч, но не чак толкова е холандския град Лисе, където се намира най-голямата открита цветна градина в света Койкенхоф. Това е най-красивият букет, който можете да подарите! Малкият недостатък на тези празници е, че са в определен период в годината, който може да е далеч от вашия празник. Ако искате да отпразнувате розовата си сватба на самия ден литнете до Дубай. Вече има чартъри на добри цени, а и разходите на място са съвсем приемливи. Там ще видите уникално цветно чудо, което трудно може да се обхване с поглед, снимка или камера. Градината на чудесата (Miracle Garden) в Дубай ще ви зашемети със 72 000 кв.м площ, 45 милиона цветя, 4 км алеи за разходка между цветята, 1 км стена от цветя.

На това се казва Розова Сватба!

сватбено-пътешествие

За да направите половинката си щастлива има много начини, идеи и места! Ако вече сте направили оригинален и нестандартен подарък и ефектът е бил УАУ, споделете го тук или на страницата ни във Facebook.

Вижте и нашите предложения за персонализиран подарък с вашите имена, дата на сватбата или лично послание ТУК.

Оставяме ви още няколко идеи за размисъл и осъществяване. Не забравяйте да ни споделите резултата. И не мислете много, действайте! 🙂

подарък-любима-жена-момиче сватбена-изненада

персонализиран-подарък-съпруг

персонализиран-подарък  подарък-съпруга-съпруг

сватбен-подарък-булка-изненада  изненада-сватба-булка

Снимки: Букети Марини, Pinterest

сватба, младоженци, годишнина, булка, младоженец, съпруг, съпруга, жена, мъж, подарък за жена, подарък за мъж, подарък за годишнина, подарък за юбилей, годишнина, юбилей, персонализиран подарък, кръщене, подарък за рожден ден, подарък за имен ден, изненада за жена, изненада за мъж, подарък за семейство, подарък за нов дом.

Leave a reply