Сватбата на Краси

Сватбата на Краси & Ваня в Приказната градина

Оригиналния пост вижте в Групата на булките Моята Сватба – Съвети от Булки
Нямам намерение да ви давам мъдри съвети как да правите или да не правите празника си, защото това си е вашият ден. Единствено бих ви окуражила да следвате сърцето си и да направите сватбата си така, както ВИЕ бихте желали, без да се поддавате на „правилата за идеалната сватба“. Тя ще бъде идеална, защото е ВАШИЯТ специален ден!
Организирахме сватбата от разстояние, тъй като не живеем в България. Ето как го направихме и кой ни помогна:
· В Wix.com си направихме сайт с електронна покана. В Денят на празненството разпечатахме благодарствени картички, които да останат за спомен на гостите.
· Разделихме партито от ритуалите в общината и църквата, които се случиха в друг ден. В денят на партито имахме „фалшив ритуал“, в който си разменихме обети един към друг.
· Не наехме агенция, но имахме професионална помощ за организацията от Snejina Nacheva, която направи чудеса и ни спести много главоболия. Тя се беше заела с наемането на всички без фотографа и сладкарите, които бяха известни от преди това. Също така тя отговаряше за всичко в деня на празненството.
· Година по-рано запазихме Приказната Градина – УДИ ком Парти Център (от втори опит тъй като предната година нашата дата беше запазена). Знаехме, че това е нашето място и останахме изключително доволни от избора.
арка-за-изнесен-ритуал
· Един от въпросите, които стои пред всяка една булка със сватба извън града е какво да прави с настаняване и транспорт. Повечето ни гости дойдоха със собствени коли. За тях имахме осигурен дринк енд драйв, който работи с градината. За гостите ни без коли бяхме осигурили малко автобус на идване, а после сами се разпределиха по колите на другите гости и нямахме никакъв проблем.
· За снимките ударихме джакпота с Veronica Lubenoff Photography, които направиха чудеса със снимките. По принцип нито аз, нито съпругът ми се сме големи фенове да бъдем пред обектива, но Вероника и Радо ни предразположиха много и чудото стана ❤️
· Третото най-важно нещо е изборът на DJ. При нас имаше малко драма там, защото се правихме на големи аристократи и не искахме да има чалга (просто не е нашата музика).
За щастие намерихме нашият човек в лицето на Сватбен DJ Defo който безапелационно доказа, че може да имаш мега яка сватба и без всички музикални жанрове Сработихме се супер бързо и с много малко обяснения се получи всичко. Без стрес, без драми и почти без думи всичко беше както трябва. Страхотен професионалист, наистина интелигентен водещ, който не просто пуска музика, а следи от какво имат нужда гостите и знае кога какво да прави , за да държи партито на макс!
· За храната се доверихме на LAURA catering, който просто бяха феноменални! Избрахме блок маса, защото искахме да дадем избор на гостите си да хапнат, каквото и колкото поискат. При нас идеята сработи перфектно, тъй като гостите не бяха много (80 човека). Ако изберете този вариант бих ви посъветвала да измислите вариант за вашите баби и дядовци, защото не всички биха били отворени към този вариант.
сватбена-прическа
сватбен-фотограф
украса-на-маса
· За нас имаше само една опция за майстор на тортата Vanilla Kitchen. Няма смисъл да обяснявам колко са велики. Само ще кажа, че имахме доста повече парчета торта от гости и въпреки това всичко се изяде до шушка. Както написах и на Ваня, все още спорим дали тортата беше по-вкусна или по-красива.
· Украсата няма да ви я описвам, ще ви я покажа! Графичните материали са мое дело (няма как да не се похваля), всичко останало е сътворено от Roza Ninova, която просто надмина себе си! Всичко беше на място и в правилната доза! Смело мога да кажа, че за мен украсата беше много класна и изискана. И това постигнато без нито една панделка
· Бижуто ми за коса беше от Naturellka, която се справи страхотно и откъм бързина и откъм качество на работата!
· Роклята ми е дело на Princess Fashion Studio . Ако си търсите рокля, която излиза от стандартите там е вашето място. Ако искате да сте по-екстравагантни те ще ви помогнат. Ако търсите по-изчистена рокля като мен, отново това е вашето място. От тях получих и най-добрия съвет. Важното е роклята да отговаря на стила и на мястото на сватбата. И те създадоха моята рокля, която напълно отразяваше мен и ме караше да се чувствам прекрасно!
· Косата ми беше дело на Ася от Hairspray Beauty Studio, която въпреки грешката ми да не си направя пробна прическа се справи брилянтно и беше супер мила и търпелива, въпреки че аз бях адски досадна
· Гримът и прическите на всички важни дами на деня беше направен в COCO dry bar & more, които показаха страхотен професионализъм. Гримът ми не мръдна цяла вечер, въпреки, че беше много горещо.
Със сигурност има много неща, които не съм споделила, но ако имате въпроси с радост бих ви помогнала ! И ви желая успех в подготовката, нека имате една прекрасна сватба!
украса-на-маси
сватбен-фотограф
бижута-за-коса
табелки-за-имена
организация-на-сватба
сватба-фризьор
торта-от-мъфини
идеи-за-сватба
подаръци-за-сватба
Снимки, благодарение на Veronica Lubenoff Photography

Leave a reply