Слънчева Сватба със Слънчогледи! Какво ти трябва за нея?

Слънчева Сватба със Слънчогледи! Какво ти трябва за нея?

Много булки си представят перфектната сватба със слънчогледи! Тази сватбена тема е много предпочитана, защото слънчогледите са ефектни и създават настроение. В същото време придават много натурално и естествено излъчване. Ако си мечтаеш за рустик, градинска, бохо или еко сватба, това са твоите цветя и най-подходящата сватбена декорация.

Какво е добре да знаеш, ако си се спряла на сватба със слънчогледи?

Слънчогледите са в пика и разцвета си през юли и август. Тогава ще ги намериш в най-голямо изобилие и разцъфнали. Много булки избират слънчогледите и за есенната си сватба през септември. Не е невъзможно да осъществите идеята си и тогава, просто изборът понамалява.

Сватбената украса и аксесоари със слънчогледи са подходящи за сватби на открито. Стоят изключително естествено и непретенциозно, когато са декорирани в градина, край басейн или езеро. Прелива се със зеленината и дърветата наоколо, с което ще избегнете нуждата от изкуствени воали и драперии, които така или иначе вече са малко демоде.

Комбинирай Слънчогледите с….

За сватбените аксесоари можеш да комбинираш слънчогледите с различни материи и цветове. Подхождат си с канап, зебло, дантела (става много нежно и ефирно!), корк, всякакви елементи от дърво, особено бреза. Подбирай естествени материи или поне такива, които наподобяват такива и по този начин подчертават излъчването на слънчогледите.

сватбени-чаши-слънчоглед сватба-прическа-слънчогледи сватбена-декорация-слънчоглед

Слънчогледите и Твоите Сватбени Цветове

Слънчогледите в сватбената декорация се съчетават идеално с по-бледи, неутрални цветове, тъй като самите те са много ярки. Комбинирай ги с бежово, дървесен цвят, бяло, но не най-яркият нюанс на бялото, за да не стои изкуствено. По-скоро оризово бяло или кремаво. Разбира се можеш да играеш с цветовете на самия слънчоглед – ярко жълто и кафяво. Ще освежиш много сватбената тема, ако включиш и свежо зелено в украсата. Спри се на до 3 цвята, за да се запази все пак акцента върху слънчогледите и да не се разсейва вниманието и окото с много цветове. Една по-смела но мнооого ефектна комбинация, която ти препоръчвам, е съчетаването на слънчогледите с тюркоаз или тъмно синьо. Варианта с тюркоаз освежава и създава страхотно лятно настроение, напомняйки за морето. Този дизайн ще пасне идеално, ако плануваш морска сватба на плажа. Вариантът с тъмно синьо придава повече тежест и е подходящ за вечерна, коктейлна сватба. Може да се изненадаш, но цветовете на слънчогледите се съчетават много свежо също и с коралово, лилаво, сиво, ярко и винено червено. Ако се осмелиш да обогатиш слънчогледовата сватбена тема с някои от тези цветове, ти гарантирам, че ще се получи много стилна и свежа комбинация, която гостите ти не са виждали никъде преди. Затова, не се страхувай да експериментираш, действай смело! 🙂

сватба-със-слънчогледи-украса сватбени-цветове-слънчогледи

По-малко е повече!

Слънчогледите имат много едри, големи цветове, затова нямаш нужда от голямо количество, за сватбената си украса. Напротив, тук е важен акцентът. Дори и 2, 3 цветя на маса са достатъчни, за да я отворят и да привлекат вниманието. Не прекалявай и не се изкушавай да отрупваш масите със слънчогледи. Те заемат повече място и създават обем, които трябва да е пропорционален на големината на масите, за да не задушава гостите. Правилото тук е: По-малко цветя създават по-добър ефект! 🙂

Твоите Сватбени Аксесоари със Слънчогледи

Гривни за шаферки със слънчоглед

Шаферските гривни са голяма гордост за твоите приятелки, които ще бъдат отличени с тях. Все пак само няколко момичета от цялата сватба ще носят такива бутониери за ръка. Когато ги раздаваш и ги слагаш на ръцете им, отдели за този жест специален момент, не го прави между другото. Докато слагаш шаферската гривна на всяка от приятелките си, погледни я в очите и й благодари, че е била винаги до теб, помагала ти е и те е подкрепяла! 🙂 Всяка една ще се зарадва и ще оцени жеста ти. Внимавай само да не се разплачете една друга, не че пречи! 🙂 От тези моменти ще излязат едни от най-хубавите ви сватбени снимки.

За шаферските гривни със слънчогледи имаш много варианти. Могат да бъдат в жълто и кафяво, да се включи малък акцент от дантела, зебло или свежо зелен сатен. Зависи на кои цветове и нюанси си наблегнала в сватбената си тема, като допълнение към слънчогледите. Помисли също и за удобството, защото твоите шаферки ще носят гривните си поне 10 часа. Нека те да не са претрупани с много детайли, за да не ги закачат и скъсат някъде. Всяка шаферка ще иска да запази гривната си за спомен, слънчогледов спомен! 🙂

бутониера-за-ръка-слънчоглед

Сватбени бутониери със Слънчогледи

Бутониерите са основно за младоженеца, шаферите, родителите и някои от по-възрастните гости. Това е начинът да ги отличиш от останалите, като по-специални за теб хора. Имаме за теб една по-различна визия за сватбена бутониера със слънчоглед. Бутониерата е без дръжка, както обикновено и се закрепва по много удобен начин тип значка. Цветовете са ярко жълто и кафяво, а материалите са сатен и филц. Стои много ефектно и отлично изпъква на тъмния мъжки костюм.

бутониера-слънчоглед

Сватбени късмети за хвърляне и кошничка – Слънчогледи

Късметчетата за хвърляне са една от сладостите на сватбата, които гостите ще си вземат за спомен вкъщи. 🙂 Направихме ги от жълта органза с кафява панделка. За разкош добавихме кафяво топче в сърцето на късметчето. Съчетахме ги с много стилна кошничка за късмети и листа от рози от естествен материал. Имай предвид, че ако си избрала темата Слънчогледи за сватбата си, това не означава, че те трябва да присъстват абсолютно навсякъде. Има риск да стане претрупано и кичозно. За някои елементи от сватбената украса и аксесоари вземи само цветовете на слънчогледа – жълто и кафяво, както е тук при сватбените късмети и кошничката. Така те ще се вписват отлично в цялостната слънчогледова визия, без да става натрапчиво.

късмети-за-хвърляне-слънчоглед  сватба-със-слънчогледи-съвети  кошница-за-късмети-слънчоглед  сватбена-кошница-слънчоглед  сватбени късмети-слънчогледи

Табелки с Имената на Гостите със Слънчогледи

На повечето сватби табелките с имената на гостите са напечатани. Разбира се, изглеждат красиво, но се повтарят и трудно можеш да видиш нещо ново. А виждала ли си табелки с имена от сатен? Имаме 2 уникални идеи за теб, които можеш да осъществиш и сама! Трябват ти само сатен, текстилен маркер, лепило и слънчоглед или друг акцент в тези цветове. Табелката може да бъде например в жълто с кафяв детайл или в кафяво с акцент на слънчоглед. Гарантирам ти, че гостите ти няма къде другаде да видят такива табелки за имена и едва ли ще остане и една по масите след сватбата! 🙂

слънчоглед-табелки-за-имена

табелки-за-имена-на-гости-слънчоглед

Булчински букет със Слънчогледи

Най-лесният и разпространен вариант за булчински букет е просто да вземеш няколко слънчогледа и да ги аранжираш с по-ситни цветя за обем. Ако искаш твоят сватбен букет да бъде различен и оригинален, запази цветовете на сватбената тема и избери букет с цветя от плат. Той ще ти остане красив и траен спомен и след сватбата и винаги ще можеш отново да му се порадваш в целия му блясък. Булчинският букет от сатен изглежда ефектно и стилно на всички снимки през целия дълъг сватбен ден, защото не се влия от жегата, вятъра и слънцето. Запази цветовете на слънчогледа и създай твоята собствена визия за булчински букет. Избери сама детайлите и акцентите и ние ще създадем за теб, твоето сватбено бижу! 🙂

сватбен-букет-слънчогледи 

булчински-букет-слънчогледи

Още Свежи Сватбени Идеи……..

Младоженците много често са обмислили големите неща, а малките детайли оставят за накрая. Такива са например подаръците за гостите. За тях има….не чак толкова много варианти на българския пазар, освен ако не се примириш с нещо тривиално, което масово се вижда по сватбите и дори и ти самата вече си получавала. Когато избираш подаръците за гостите, нека те да са освен красиви и практични, т.е. гостите да могат да ги ползват под някаква форма и след сватбата. Те може и да решат да ги запазят, но тази опция е хубаво да я има. Защото иначе просто събираме много малки, дребни вещи по шкафовете и витрините си вкъщи и после се чудим, какво да ги правим.

Подаряваме ти 2 идеи, които са лесни за намиране и изпълнение и ще изненадат приятно гостите. 🙂

Поръчай малки сладки с формата на слънчогледи. Можеш да добавиш към тях надпис или послание, като например „Благодаря!“, вашите инициали Д & A, сем. Иванови, датата на сватбата ви, „Наздраве!“ или друга оригинална закачка. Тази идея можеш да осъществиш в сладката къща на Леля Ог Нина.

сватба-слънчогледи-подаръци-за-гости подаръци-за-гости-слънчогледи

Друг много добър вариант за подаръци за гостите на твоята сватба са свещичките. Избери такива във формата на слънчоглед или просто купи жълти свещи и ги декорирай с кафява или зелена пандела или обратно. За украсата на свещите може да ползваш също и зебло или нежна бяла дантела, като тук.

Един наистина практичен подарък, който може да влезе в употреба още на самата сватба са малките чашки шотчета. Можеш да ги поръчаш отново с надпис или пожелание и разбира се с ръчно нарисуван слънчоглед! 🙂 тези чашки са наистина универсален подарък за гостите на сватба, защото могат да се декорират по абсолютно всякакъв възможен начин и да бъдат персонализирани специално за теб и твоята сватба. Освен това са и унисекс, така че и мъжете и жените ще се зарадват и ще си ги ползват. А случайно знам, че има и хора които си колекционират такива чашки, от местата и забележителностите, където са били. Ето това ще бъде оригинално допълнение към колекцията им! 🙂 Има вариант чашките да са прозрачни или матирани. Това е въпрос на вкус, но от практична гледна точка аз ти препоръчвам матираните, понеже всяка картинка или надпис изпъкват и се отличават по-добре на мат. Виж как може да изглежда твоята чашка подарък за гостите тук.

Вече имаш доста идеи за твоята сватба със слънчогледи, остава само да избереш, кои от тях да осъществиш, кои подхождат на обстановката и на вас като младоженци. Бъди решителна и не се колебай твърде много за всеки детайл. Предстоят ти още много важни решения покрай сватбата, а времето до датата изтича много бързо. Бъди спокойна и уверена! Ще имаш най-слънчевата слънчогледова сватба, точно както си си я представяла! 🙂

Ако пък вече имаш опит от сватба със слънчогледи, на която си била, сподели ни твоите впечатления! Кое ти хареса, кое би направила различно? Можеш да бъдеш полезна на други булки, които с радост биха прочели твоите съвети за сватба! 🙂

подаръци-за-гости-слънчогледи сватбена-арка-слънчогледи сватба-табелки-за имена

сватба-слънчогледи

моминско-парти-слънчогледи чаши-слънчогледи-моминско-парти

сватбени-късмети-слънчоглед сватба-слънчогледи

Снимки: Букети Марини, Pinterest

сватба със слънчогледи, сватбена тема слънчогледи, слънчоглед, сватбени аксесоари със слънчогледи, сватба в жълто, сватба в жълто и кафяво, сватбена декорация със слънчоглед, сватбена украса със слънчоглед, украса за сватба със слънчогледи, декорация за сватба със слънчогледи, сватбен букет със слънчогледи, булчински букет със слънчогледи, сватбен букет в жълто, булчински букет в жълто, бутониери за сватба със слънчоглед, сватбени бутониери със слънчоглед, бутониери за ръка със слънчоглед, бутониери в жълто, гривни за шаферки със слънчоглед, шаферски  гривни със слънчоглед, късмети за хвърляне в жълто, късмети за хвърляне в жълто и кафяво, сватбени късмети в жълто, сватбени късмети в жълто и кафяво, сватбени късмети със слънчогледи, късмети за сватба със слънчогледи, късмети за сватба в жълто, късмети за сватба в жълто и кафяво, кошничка за сватбени късмети със слънчогледи, сватбена кошница със слънчогледи, кошница за сватба, сватбена кошничка за листа от рози, табелки с имена на гостите за сватба, табелки за имена на гостите за сватба, сватбени табелки за имена, подаръци за гостите на сватба, сватбени подаръци, подарък за младоженци

Leave a reply