Списък за Младоженеца в Сватбения Ден

Списък за Младоженеца в Сватбения Ден

✓ СВАТБЕН ЧЕК ЛИСТ

Списък за Младоженеца в Сватбения Ден

Младоженецът има да помисли за сравнително малко неща спрямо булката. Точно затова много хора решават, че могат да оставят организацията и приготовленията за последния момент и забравят това, което най-малко са очаквали. Мъжете сте практични и рационални и затова този списък ще ви даде най-ясна представа, за какво трябва да се погрижите в деня на сватбата си. Погрижете се и след това няма да имате грижи! 🙂

младоженец-списък-аксесоари

1.Костюм – Ще започна с това, че не е задължителен! Изобщо на вашата сватба няма нищо задължително. Всичко е такова, каквото ви харесва, както го чувствате и искате. Можете да се спрете и на спортно елегантна визия, ако така ще се чувствате по-естествено. Ако все пак държите на костюма, отделете достатъчно време да търсите и мерите всякакви цветове и стилове. Ако и вие като повечето мъже рядко носите костюм в ежедневието си, при първите няколко обличания може да се почувствате неестествено. Затова пробвайте, пробвайте, пробвайте! Докато намерите вашия костюм, който ви кара да се чувствате удобно и елегантно, с който ще можете да танцувате и да се забавлявате, без да се притеснявате!

младоженец-сватба-облекло

младоженец-шафери-дрехи

2.Риза – 2 бр. за смяна! Ще бъде топло и много емоционално. Добре е да имате поне една резервна риза, с която да се освежите. Ризите може да са в различни цветове. Първата да е по-официална за ритуала, църковния брак и посрещането в ресторанта. Втората може да е в по-ярък и раздвижен цвят за втората част – купона.

3.Вратовръзка, папионка, друго. -Ако изберете вратовръзка, спрете се на тънка. Тя е много по-стилна и има младежко излъчване. Широките вратовръзки са подходящи за по-възрастните мъже. На каквото и да се спрете, вратовръзка, папионка или друг вариант, помнете, че го избирате според костюма, а не обратно. Всеки един от аксесоарите е подходящ подарък за шаферите. Ще изглеждате страхотно на сватбената фотосесия с вратовръзки или папионки в един стил.

младоженец-вратовръзка-папионка

младоженец-вратовръзка

младоженец-списък-подготовка

4.Игла за вратовръзка – Носи се само с широки вратовръзки, за тесните не е много популярно. Иглата за вратовръзка придава допълнителна сериозност на излъчването на младоженеца. Важно е просто да сте наясно, какво послание искате да предадете на гостите си – че събитието ще бъде изискано и тежко или че ще заложите на купона, тогава игла не ви трябва.

5.Копчета за ръкавели – Много хора си мислят, че копчетата за ръкавели с твърде изискани и претенциозни за тях. Могат да бъдат каквито поискате! Те са един от малкото аксесоари за мъже, затова не си ги спестявайте. Можете да вложите символика и смисъл в тях, като ги персонализирате. Поръчайте ги гравирани с датата на сватбата или инициалите на двама ви. Могат да са свързани със някои от интересите и хобитата ви – спорт, музика или да са нестандартни и с чувство за хумор. В България може и да няма голям избор на такива аксесоари, но със сигурност можете да ги поръчате онлайн. Копчетата за ръкавели могат да са и страхотен подарък за шаферите ви и да си направите серия от оригинални сватбени снимки с тях.

младоженец-списък

подготовка-на-младоженеца

6.Колан – съчетан по цвят и материя (кожа, велур и т.н.) с обувките.

7.Бельо – Важни са само 2 неща – да ви е удобно и да не се очертава през панталона.

8.Чорапи – Уж е нещо елементарно, а точно с чорапите стават най-грубите и видни за съжаление грешки. Че не се носят бели чорапи с черен панталон това нали всички го знаем?! По правило чорапите трябва да са тъмни. Ако вие и шаферите ви сте настроени за шеги, можете да си поръчате еднакви чорапи с надписи, дата или нещо отличително за всеки. Можете да заложите и на цветни чорапи, например с един от сватбените цветове. Тогава ще закачката ще бъде видна и няма да изглежда като недоразумение. А и с такива нестандартни чорапи ще си направите страхотна сватбена фотосесия с шаферите. Смело!

сватба-младоженец-костюм

младоженец-сватба-костюм младоженец-дрехи-подготовка

9.Тиранти – Носят се не от нужда, а за ефект. Ако никога не сте носили тиранти, не ги изпробвайте точно на сватбата. Това може изобщо да не е вашето нещо. Поносете ги преди това, за да разберете, дали ви пасват. Тирантите могат да играят ролята на още един аксесоар, който да освежи строгия мъжки костюм. Ако изберете цветни или щампирани тиранти, това е още един намек, че сте готови за купон тази вечер. 🙂

младоженец-стил-дрехи

10.Обувки – Разтъпчи обувките си няколко дни вкъщи. Въпреки че предимно дамските обувки на токчета са известни с неудобстовото си и мъжките могат да те изненадат неприятно в сватбения ден. Кожата има нужда да се отпусне и слегне по крака ти. Всяка нова обувка се усеща малко непривично и има нужда от време за да се напасне. предвиди си това време. Все пак ти предстои цяла вечер танци! 🙂

11.Часовник – един от малкото мъжки аксесоари. Освен че допринася за стила, в деня на сватбата най-важното за часовника е, да е точен! Сверете го с този на булката, за да няма разминавания.

12.Парфюм – сложете този, който булката обожава!

списък-за-младоженеца

13.Прическа – Погрижете се за прическата си ден или два преди сватбата, не по-рано. Ако сте били на фризьор седмица преди събитието, ефектът вече няма да е търсеният. Мъжката коса израства много бързо и си личи, кога е свежо подстригана и оформена. Отидете при опитен фризьор. Често хората си мислят, че едно мъжко подстригване не е кой знае какво и става 5 минути. От минаването с машинка до прическата има много голяма разлика. Добрите фризьори отделят половин час, сменят машинка, с ножици и няколко различни бръснача, за да оформят косата на различните части от главата по подходящ начин. Разликата е огромна! Такова подстригване не е задължително скъпо, може да струва 10/15 лв. и ако това е цената косата ви да изглежда безупречно, не е много висока. Все пак косата се носи на главата и всички я виждат! 🙂

сватба-младоженец-костюм

14.Брада – Дали ще се избръснете гладко или ще оформите брадата си е въпрос на вкус. Важното е отново да го направите при професионалист. В България има много изключително опитни и добри фризьори и бръснари от арабския свят, сирийци, турци и т.н. За тях това е част от културата и начина на живот, затова те си разбират от работата. В тези страни оформянето на брадата е ежедневно задължение, съответно и услугите им са на ниво. Погрижете се за брадата си в деня на сватбата, не по-рано, за да изглежда максимално свежа и добре оформена. Обърнете се отново към професионалист. Тази процедура ще ви се отрази като малка глътка въздух в напрегнатия сватбен ден и резултатът от опитната ръка ще е видим. Важи и за прическата и за брадата на сватбата! Не изпробвай нова визия точно в този ден. Булката иска да те види и да се омъжи за теб такъв, какъвто те познава, а не да остане шокирана от експеримента ти. Бъди себе си, това е достатъчно привлекателно! 🙂

15.Халки!!! – По правило кумът носи халките към олтара и ги подава в момента на сключване на брак. Но за целта вие трябва да му ги дадете преди това. Всичко друго може да забравите, само това не!

сватбени-халки-пръстени

16.Портфейл – Подгответе си дребни банкноти, ако очаквате да ви искат откуп за булката. Вземете си пари за всеки случай, но не прекалявайте. На сватбата ще имате много ангажименти, ще сте център на вниманието и обграден от хора. Има вероятност да се разсеяте и да забравите нещо ценно, затова не прекалявайте със сумата в портфейла. Все пак истинските разходи ще дойдат в деня след сватбата. 🙂

17.Телефон – зареден предния ден. Не разчитайте, че ще ви остане време за разговори. При подготовката на сватбата си изберете някой доверен човек, който ще бъде наясно с програмата, местата и организацията – брат, братовчед, близък приятел. Подгответе приятелите и близките си, че могат да се обръщат към него, ако имат въпроси в деня. А такива винаги има!

18.Очила – слънчеви или диоптрични, ако носите (лещи).

19.Добро настроение, чувство за хумор и усмивка! 🙂

Ако този списък ти се вижда дълъг, виж списъка на булката. Ще се почувстваш облекчен! 🙂

За да решиш, какъв ще бъде твоят стил за сватбата, виж някои идеи тук.

Смело! Тя идва! 🙂

сватба-младоженец-облекло

Още идеи за твоята стилна визия сме подбрали за теб тук.

Leave a reply