5-те Най-Важни неща при Избора на Сватбен Ресторант

сватбен-ресторант

Група на Булките Моята Сватба Съвети от Булки.

Повечето от нас, като започнем да търсим сватбен ресторант, се захласваме най-вече по самата зала, интериора й, цветовете, дали столовете са Шивари или не, кръгли ли са масите, красива ли е градината за снимки и т.н. Все важни неща, но най-вече стестически. Освен тях има и някои, кооито не се забелязват от пръв поглед, но след това може чувствително да повлиаят на сватбата. Ето 5 неща, които да обмислите сериозно, когато избирате сватбен ресторант.

  1. Управителя
  2. Краен час
  3. Overtime
  4. Климатизация
  5. Паркинг
Защо са важни?
1.Управителят е главното действащо лице в ресторанта, т.е. през по-голямата част от целия сватбен ден. Ако управителят е Опитен, Гъвкав и се Вслушва във вас и желанията ви, той ще успее да отиграе голяма част от непредвидените ситуации (а такива ще има). Той е лицето за контакт с повечето ви подизпълнители – DJ, водещ, сватбен агент и т.н. и е важно да намери общ език с тях. Когато избирате ресторант, Избирайте и Управител и търсете препоръки не само за мястото, а и за човека, защото от него зависи много.
2.Всеки ресторант има някакъв краен час, до който може да продължи сватбата ви. Обсъдете го с управителя и помислете, дали ви устройва. Това е важно условие, ако искате сватбата да продължи до сутринта. Попитайте, дали такава възможност изобщо има, независимо, дали сте готови да платите.
3.Overtime се плаща обикновено след 00;00 ч. При някои ресторанти е фиксиран, например 70, 100 лв./час. При други с всеки изминал час, цифрата нараства, т.е. от 00 до 01 ч. е 100 лв., от 02-03 ч. е 150 лв. и т.н. Информирайте се и прочетете това Черно на Бяло, за да не ви изненада неприятна цифра накрая. Имайте предвид, че вероятно и фотографа, DJ и оператора ще имат такъв overtime и в някакъв момент ще се движите с 300/400 лв. в час. 
4.Климатизацията е нещо, за което не би ви хрумнало да попитате веднага, но е доста важно за цялостния комфорт -вашия (вие сте с рокля и костюм) и на гостите.Когато в едно помещение се съберат 50-100 и повече човека, които танцуват и се веселят в разгара на лятото, климатикът е решаващ. Знаете сами, жегата страшно уморява и сваля тонуса и настроението. Информирайте се и потърсете мнения от други двойки, които са избрали този ресторант.
5.Попитайте управителя си, къде гостите могат да паркират лесно и удобно. Имайте предвид, че ще се съберат поне 20-30 коли и нагоре, в зависимост от броя на гостите ви. Знаете, колко е неприятно да се търсят места в малките улички, бързането, нервите, закъсненията. Ресторантът трябва да има решение за този момент. Уточнете, какво е то.
Още полезна информация за сватбените ресторанти ще намерите в нашата сватбена група Моята Сватба Съвети от Булки.
Видеа с професионалисти от сватбения бранш ще намерите YouTube канала ни Моята Сватба.
Следете ни и в Instagram @moiatasvatba , където качвам аксесоари, покани, украси на наши булки с препоръки от тях, както и работата само на български агенции, фотографи и т.н., за да видите, какво е възможно да се реализира в България.
Снимки и украса, благодарение на Сватбена агенция Алегрия !
ресторант-за-сватба

Leave a reply