6 Оригинални Идеи за Сватбена Декорация с Инициалите на Младоженците!

6 Оригинални Идеи за Сватбена Декорация с Инициалите на Младоженците!

Много булки се питат, „Как да персонализирам сватбата си и да направя силно впечатление на гостите?”. Отговорът е лесен и ще ви хареса: Инициалите са най-модерният и оригинален начин да индивидуализирате вашата сватбата. Все пак вие двамата сте причината да го има този ден, затова можете да ги включите по всякакъв възможен начин. Двете букви от имената символизират вас и вашия съпруг и нещо още по-важно – вашия съюз като семейство.  Те ще се комбинират перфектно, независимо, какъв стил и цветове изберете за сватбата си. Какъв по-хубав начин да покажете любовта си пред всички близки и приятели, от това да свържете имената си в един символ. Има много креативни начини да направите това и ние ще ви споделим някои от най-ефектните.

Получава се най-оригинално, когато буквите образуват някаква интересна комбинация, например ДА! „Да” казвате на церемонията, пред всички родители и приятели и „Да” казвате на живота си заедно от тук нататък. Комбинацията е просто уникална!

Прието е буквата от името на булката да е първа и след нея тази на младоженеца. Но това са просто формалности, с които не е нужно да се съобразявате, ако при размяната им се получава интересна комбинация. Направете всичко така, както на вас ви харесва и пасва, това е вашата сватба и правилата могат само ненужно да ви ограничат.

Дори и инициалите ви да са „Щ” и „Ц”, което не е много благозвучно, пак можете да ги използвате по оригинален начин. Ако не можете сами, обърнете се към дизайнер, който да стилизира буквите. Може да ги преплете, да ги сложи една под друга, да ги съчетае със символи като & и +. Така ще имате монограма на семейството, която след сватбата ще ви остане като запазена марка или лого. Сватбените инициали са траен символ на вашия живот и бъдеще заедно. Получава се много симпатично и е първото общо нещо, което сте създали като младо семейство! 🙂

С инициалите си можете да декорирате всичко – от пътеката за церемонията, столовете на младоженците в ресторанта до букета на булката, табелките с имена на гостите и сладкия бар. Разбира се, изберете 4 до 5 места за инициалите си. Идеята е да бъде оригинално, а не прекалено.

Инициали за сватбената маса

Такава декорация можете да видите много често в украсата на руските сватби. Руснаците проявяват много въображение и отношение към детайлите. Техните декорации и стил често са пищни, ярки и доста различни от популярните в България повтарящи се елементи. Затова ви препоръчваме да разгледате в нета снимки на руски сватби, за да се обогатите с нови идеи.

В България украсата с инициали на масата на младоженците все още е рядкост, затова е много хубав начин да изненадате и впечатлите гостите си. Инициалите могат да се направят от обемни букви, които да се декорират в сватбените цветове. Всяка сватба има водещ цвят, който обикновено е по-ярък. Той е и по-подходящия за декорация на буквите. Закачете ги на гърба на сватбената маса, над главите на младоженците. Фонът зад тях трябва да е една идея по-светъл, за да се открояват и изпъкват. Трудно е да направите такава декорация от естествени цветя и тя да остане свежа в продължение на 10 часа. Независимо от сезона в ресторанта ще бъде твърде топло за свежи цветя и ако случайно се пуши, това допълнително ще ги накара да увяхнат. А инициалите ви ще бъдат на твърде централно място, за да направите такъв компромис. Много стилно изглежда украсата на буквите с цветя от сатен. Това е една наша сватбена декорация в цвят тюркоаз за морска сватба на плажа.

украса-на-масата-на-младоженците

Направихме дизайна на двете букви и ги облякохме с  около 100 ръчно изработени рози от сатен. Отне ни доста време, но резултатът, както виждате, е уникален. Едва ли ще видите подобна декорация на друга сватба или празненство. Това е нова алтернатива на естествените цветя, която тепърва навлиза в България и набира почитатели, заради многото си предимства. След сватбата така украсените ви инициали ще ви останат за спомен, а може един ден да ги покажете и на децата си. Пожелаваме ви този ден да дойде скоро! 🙂

Друг плюс е, че не се унищожават естествени цветя, които на следващия ден, колкото и да ни е жал, трябва да хвърлим в коша. Просто няма какво друго да направим с тях. Такова решение за декорация е много подходящо за такива  булки, които се стремят към екологичен начин на живот и отношение към природата.

Като топ върху сватбената торта

Сватбената торта е кулминацията на вечерта. Това е първото предизвикателство, с което трябва да се справите заедно като екип и един от най-емоционалните, весели и буквално сладки моменти на празненството. Ще го има със сигурност на всички снимки и видео. Затова тортата е много подходящо място да сложите инициалите си. Изберете за тях цвят, който е включен в тортата или който допълва визията й. Тук можете да се развихрите и да изберете цветове, които по-рядко се правят от захар, например златисто или сребристо, ако това пасва на стила на сватбата. Мястото на инициалите може да бъде най-отгоре на тортата, като топ или на някой от етажите, ако сте предвидили друг детайл за връх. Сватбените кулинари по света вече отдавна избягват захарните фигурки на булка и младоженец като завършек на тортата. Затова и ние ви съветваме да не се връщате назад във времето, а да се възползвате от новите идеи и възможности.

морска-сватбена-торта

Инициали върху поканата

Всеки един от гостите ви лично ще държи поканата в ръце и ще я разгледа внимателно. Това е първото впечатление за предстоящото събитие и затова е място, на което задължително трябва сложите инициалите си. Изпишете ги освен красиво и четливо, за да е ясна идеята им. Под тях сложете датата и годината в същия шрифт и стил. Все пак една от задачите на сватбена покана е и да информира, но в случая ще го направим по оригинален начин. С дизайна на вашите инициали тук за първи път ще покажете на гостите си, каква ще бъде визията на сватбата и какво да очакват. Дали ще е винтидж, класическа, морска, модерна, рустик, рок сватба, градинско парти, сватба край басен, на яхта, зимна, романтична, еко или сватба в народен сватба. Това е и един от спомените, които ще занесат вкъщи и ще сложат на видно място.

За да ви улесним в търсенето и решението, открихме за вас един уникално полезен сайт, където безплатно и много лесно в 3 стъпки можете сами да създадете вашето семейно лого.

http://www.designmantic.com/monogram-design/create

Ако имате нужда от помощ, ще я намерите тук:

http://www.designmantic.com/monogram-design/create

Идеите и разнообразието са невероятно много и сме сигурни, че ще намерите нещо по ваш вкус. След като си харесате дизайн на буквите, ще видите няколко предложения за дизайн на сватбената покана. Има различни формати – хоризонтална, вертикална, ще видите, как ще изглежда в лице и в гръб. Предложенията са много свежи, очевидно са правени от млади и много творчески хора. Свалете безплатно поканата и…. Честито! Вие си имате дизайн на сватбените ви инициали и покана! 🙂

покана-за-сватба

покана-за-сватба-със-снимка

Монограм върху сватбения букет

Букетът на булката винаги е голяма гордост за нея, също като роклята. Това е нейният избор, изява на модния й вкус и стил. Така тя демонстрира женствеността и елегантността си. Това е най-добрият начин да привлече вниманието и да впечатли гостите си. Модата в булченските букети постепенно се измества от естествените цветя към букетите от брошки. Най-важните им предимства вижте ТУК. Едно от тях е възможността да персонализирате букета си като вложите вашите инициали в него. Можем да направим това за вас, като подредим между цветята две метални буквички или да изпишем инициалите и датата с избрания от вас шрифт върху елемент от букета. Също  да ги бродираме с мъниста върху дръжката му или да ги сложим да висят на верижка от букета. Сигурни сме, че вие ще се сетите за още интересни начини да съчетаете инициалите си в сватбения букет. А най-хубавото е, че след сватбата, той няма да увяхне, а ще остане един от най-хубавите ви спомени за този ден.

букет-от-плат-бижута

букет-от-плат-брошки

Брандиране на подаръците за гостите

Идеята на подаръците е да кажете своето „Благодаря!” на хората, които са ви уважили в този ден. Инициалите са начинът да го направите със свой собствен почерк и стил. Тук имате възможност да включите някакъв елемент от темата на сватбата, например цвете или друг флорален елемент, платноходка, мидичка, рапан за морска сватба, ключе, пеперуда или нещо друго, което носи атмосферата на празника. Използвайте сватбените си цветове, като включите един, най-много до два цвята в изписването на инициалите си. Ако планирате да сложите подаръчетата в опаковка, която може да се скъса или хвърли, тогава не надписвайте нея, а директно подаръка, за да запазят гостите символите ви. Поинтересувайте се за трайността на надписа, когато поръчвате. Важно е да не се измие или обели с времето. И накрая, но не на последно място, изберете подаръци за гостите си, които тя могат да ползват под някаква форма, а не масовите и доста тривиални „прахосъбирачки”, на които после търсим място по шкафовете. Има много начини да съчетаете приятното с полезното, като например чашки – всеки ще им намери приятно приложение :), малки декоративни цветя в саксийки, които близките ви ще си отгледат, фигурка от шоколад – намира приложение веднага! 🙂

сватбени-подаръци-за-гостите

Книгата за гости с вашите инициали

Идеята за книга с пожелания е страхотна, затова не пропускайте да я осъществите! Още веднага след церемонията, гостите ще ви поздравят и ще чуете много сърдечни и искрени пожелания. Няма как да запомните всичко, а би било хубаво, да ги чуете отново, за да се опитате да ги осъществите в бъдещия си семеен живот. Пожелаваме ви го! Много от приятелите и роднините ви, ще се радват да споделят опита си, по някой мъдър съвет или шегичка. Затова, дайте им тази възможност в книгата за гости. Започнете стилно още от корицата, като сложите инициалите и дата там. Това е първият ви семеен дневник и той трябва да бъде надписан и озаглавен красиво! Най-добре ще се получи това с вашите имена. Разбира се, можете да поръчате книга с празни бели страници, но нашият ценен съвет е за вас и да направите фотокнига. Получава се много ефектно и интересно за гостите. Това е още една изненада, с която ще ги впечатлите. Подредете я със снимки от началото на връзката ви до сега. Чудесно ще е, ако сте си направили предсватбена или годежна фотосесия, тези снимки ще излязат с най-добро качество. Между снимките оставете празни места за пожелания и се радвайте на резултата. Важно! – Пуснете книгата за пожелания още в самото начало на вечерта, за да има достатъчно време да мине през всички. Всеки гост ще се загледа по снимките, ще прочете какво са писали другите, ще пийне да си потърси музата и вечерта си тече.

Възможностите да персонализирате украсата на сватбата ви са много. Споделихме с вас една част от най-оригиналните, а в същото време сравнително евтини и лесни за изпълнение. Следете блога ни за още идеи за сватбена декорация с инициали. Има с какво да ви изненадаме! 🙂

Leave a reply