7 стилни Съвета за Бутониерите на твоята Морска Сватба

7 стилни Съвета за Бутониерите на твоята Морска Сватба

Въпреки, че обикновено сватбите се въртят около нас, булките, ролята на младоженеца е също толкова важна, нали дами? 🙂 Покрай цялата еуфория около рокли, прически и декорация, нека да не забравяме, че нашият бъдещ съпруг също трябва да изглежда стилен и елегантен на сватбения си ден. За булките и за жените изобщо има много начини да подчертаят блясъка си с най-различни аксесоари и бижута. За мъжете остават много малко детайли, които могат да им придадат по-изискан и тържествен вид.

Едни от най-важните на сватбата са бутониерите. Те не са просто част от украсата. Те символизират статус, те са маркер за специално отношение и роля в цялото събитие. С тях отличаваме важните за нас мъже – бъдещият ни съпруг, бащите от двете семейства, братя и шафери. Затова изборът на бутониери заслужава също толкова внимание, колкото и булчинският букет.

бутониера-тюркоаз-бяло-младоженец

За сезона на сватбите – лятото, морската сватба е мечта на много булки. Този стил дава много възможности за избор на оригинални и креативни сватбени аксесоари. Мъжете обаче не обичат да се прекалява с цветята и украшенията, особено ако са върху тях. Тук материята е много фина и трябва да пипате с кадифени ръкавици, за да не дойде суетата в повече на шаферите и младоженеца. Затова ние, дизайнерите от Букети Марини, ще ви помогнем да намерите стилни и ефектни бутониери за вашата морска сватба, които мъжете ви да носят с гордост и удоволствие!

1.Бутониера с Цвят на Море

Най-големият плюс на бутониерата е, че придава допълнителен цвят на строгия мъжки костюм. За бутониерите от сатен няма ограничение в цветовете, както при естествените цветя. Това е огромен плюс, който разширява безкрайно възможностите ви за избор. Но все пак не се нахвърляйте на бонбонено розово. Ако бутониерата има твърде сладникаво излъчване, мъжете няма да се чувстват комфортно с нея и ще я свалят при първия удобен случай. Идеята е да ги отличите от всички останали със стилен аксесоар.

бутониера-младоженец-морска-сватба бутониера-коралово-прасковено-тюркоаз морска-бутониера-мида-рапан

Затова за вашата морска сватба смело ви препоръчваме да се спрете на бяло и синьо. Обмислете вариант в тюркоаз – това е най-яркият от всички нюанси на синьото и изглежда изключително добре на снимки. В комбинация с бялото ще създадете идеалното излъчване за сватба на плажа и ще постигнете правилната асоциация с безкрайното синьо море и белите гребенчета на морските вълнички. Препоръчваме ви основата на бутониерата винаги да бъде в светъл тон, за да се откроява върху тъмния костюм, както сме направили в модел Di Mare. Бялата дантела е освен красив детайл, също и много подходящ начин за контраст със сакото. Тя е рамката на бутониерата, която позволява този модел да се носи и с тъмен и със светъл костюм.

морско-синьо-бутониера-сватба

2.Сърцето на Бутониерата

В повечето случаи за център на бутониерата се избира цвете. Това е разбира се проверен, но и твърде популярен избор. При морската тема има много други оригинални и нестандартни варианти, с които можете да изненадате приятно и гостите си и шаферите. Един от тях са мидичките. За център на нашата сватбена бутониера Di Mare избрахме голяма ярко бяла мида, която носи перфектното морско излъчване. Тя се комбинира много естествено с детайлите от син сатен. Бутониерата е с по-изчистена линия, с въздържан и изискан стил, каквато е тенденцията в мъжките аксесоари. Избегнали сме твърде ярките цветове, които дистанцират мъжете и ги карат да се чувстват не в свои води.

бутониера-сватба-на-плажа-мидичка

В темата за сватба на плажа имате страхотен избор от много оригинални морски елементи, които можете да включите като акцент в бутониерите. Много сладурско стоят котвички, морски кончета, корабно кормило, перли, рапани. Морските цветове не се изчерпват само със синьото. Комбинирайте го с бяло, кафяво, екрю, шампанско, коралово, сьомга. Съчетайте естествени материали като дърво, натурални миди и рапани, дантела, зебло, перли. В нашия модел морска бутониера модел Vintage Marine сме избрали за основен акцент котвата. Разнообразили сме визията й с дантела в екрю, тъмно кафяв дървесен цвят сатен, тюркоаз и декоративни дървени топчета.

морска-сватба-бутониера-синьо-бяло

3.Акцентите са всичко!

Сърцето на бутониерата е основният елемент, който предава темата на сватбата. Акцентите около него обаче са тези, които дават финалния завършек. Избягвайте бутониери с много на брой дребни елементи, които изглеждат като апликация и вече са доста старомодни. Те се губят и изобщо не подхождат на ревера на голям стабилен мъж. Изберете модел с един основен елемент и няколко по-малки акцента, които да го допълват и подчертават. Морската бутониера може да бъде обогатена с кристали, перли, дантела, сатен, органза, седеф, сребристи елементи, но не всичко наведнъж! В нашия модел Di Mare сме сложили сребрист кристал върху синия сатен и тюркоазен кристал върху бялата мидичка. Те само загатват за блясъка на събитието и придават шик на сериозния официален костюм. За да дадем височина на бутониерата сме добавили красиво перо от перли. Завършили сме с фина пандела от сатен в перлено бяло. Бутониерата не е натоварена с много елементи, има достатъчно, за да предаде тържествеността на повода, като в същото време запази и мъжкото излъчване.

бутониера-синьо-бяло-тюркоаз

4.Алтернатива на класическите Бутониери

Не всички мъже обожават идеята да се закичат с цвете. Има и такива, които са алергични и за които естествените цветя автоматично отпадат. По едни или други причини много булки търсят оригинални и креативни бутониери за своите младоженци. Затова ви предлагаме вариант за морска бутониера, която отговаря на всички тези предпочитания. Такава нестандартна бутониера можете много лесно да съчетаете с булчинския букет. Тези два аксесоара се обединяват от един и същи стил и са отражение на вас като младоженци. Те символизират хармонията между вас, като в същото време всеки има свое индивидуално излъчване. За да постигнете по-нетрадиционно излъчване спрете се на морски елементи, например котва, морско конче, рапан, малка лодка или друг елемент, който е свързан с темата на сватбата, както и с ваши общи спомени.

сватба-морско-синьо-бутониера-младоженец

5.Допитайте се до Младоженеца и Шаферите

Украсата и всички декоративни елементи сa приоритет на булката. Обикновено мъжете не се интересуват от тази част на сватбата, но това не означава, че трябва да ги прескочим, когато вземаме решение. Задължително поискайте мнението поне на младоженеца за модела на вашите бутониери. И ако той има някакви предпочитания – уважете ги. Ако просто го попитате, а после действате, както сте си намислили предварително, тогава той няма да ви обърне внимание следващия път.

20150905_WED_DelyanAni-146Хубавото при бутониерата от сатен е, че можете да я покажете на близките си, да пробвате, как ще стои на сакото и заедно да се посъветвате и да решите. Можете да ги поръчате седмица или дори месец преди сватбата, а не да чакате до последния момент, както е с естествените цветя. Така ще сте сигурни в избора си и спокойни, че всичко е готово навреме. След сватбата те няма да увяхнат, а ще останат красив сантиментален спомен за вашите близки от този специален за всички ден.

бутониера-зебло-морска-сватба-винтидж морска-бутониера-котва-младоженец винтидж-бутониера-зебло-бяло-екрю

6.Младоженецът е по-специален!

Прието е младоженецът да има различна бутониера от тези на шаферите, баща, брат или други близки. Тя може да е по-голяма и по-пищна, за да го отличава като главно действащо лице в сватбата. Стилът и цветовете се запазват, могат да се добавят някои допълнителни детайли за разкош. Тази морска бутониера Di Mare Special е изработена индивидуално за младоженеца. Тя е с голяма бяла перла и три кристалчета в тюркоаз. Мидичката за нея е с различна форма и цялата бутониера е с по-внушително излъчване в сравнение с тези на шаферите. Всички знаем, колко са важни детайлите за сватбата, а тук те говорят много. Детайлите в бутониерата дават статута на мъжа, който я носи, дават му допълнително самочувствие и увереност.

морска-бутониера-синьо-бяло

7.Стилни от началото до края!

Закачаме бутониерите на нашите най-важни мъже още в самото начало на сватбата. За разлика от жените обаче, те не отдават такова значение на аксесоарите си и не треперят над тях, за да ги опазят. В течение на сватбата и най-вече след ритуала много хора ще прегърнат и поздравят точно тези избрани от вас мъже. Ако се спрете на бутониера от естествени цветя, флористът ви най-вероятно ще ви предложи да поръчате по две на човек, за да може всеки да смени своята след първата част от сватбата. След няколко часа в лятната жега, ние се чувстваме изтощени, а какво остава за цветята. Те вече ще са твърде увяхнали и смачкани още преди снимките и вместо ефект ще се получи дефект. Дори и да поръчате резервни бутониери за смяна в цялата еуфория едва ли ще остане време точно за този детайл, а и повечето мъже са над тези неща и няма да обърнат внимание, че нещо не е наред. Обмислете варианта за бутониери от сатен или други трайни материали, за които няма нужда да се притеснявате в този изпълнен с преживявания ден. Повярвайте, това ще е последното за което ще имате време и ще се сетите. Заложете на бутониери, които ще останат свежи и в целия си блясък до края на сватбата. А след нея, за всеки от шаферите и близките ви те ще останат като малък подарък.

сватбени-бутониери-бяло-тюркоаз

Дами,

бутониерата се поставя на левия ревер на младоженеца, близо до сърцето му.

Пожелаваме ви, това място да е запазено винаги за вас!

сватба-синьо-бяло-бутониери-гривни-шаферки

Leave a reply